Buzoianul Cristi Dobre, în echipa naţională care s-a umplut de medalii la un concurs gastronomic din Serbia

Buzoianul Cristi Dobre, în echipa naţională care s-a umplut de medalii la un concurs gastronomic din Serbia

Chef Cristi Dobre, un bucătar buzoian care s-a perfecţionat în restaurante din Europa, a obţinut mai multe medalii de aur, la probe individuale şi pe echipe, în cadrul unei competiţii gastronomice care a avut loc în oraşul Novi Sad, Serbia. El a făcut parte din echipa naţională a României, care a obţinut medalia de aur la secţiunea destinată naţiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La festivalul gastronomic organizat de Horeca Association Kragujevac au concurat echipe de bucătari din Serbia, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Ungaria şi România.  
 
Echipa care a reprezentat România a fost formată din Alin Barabancea şi Cristi Dobre, alături de Alexandru Petrescu, unul dintre responsabilii de comunicare ai asociaţiei naţionale. 
 
Echipa care a participat la a 3-a ediţie a Competiţiei Internaţionale „Gusturile Vojvodinei” Novi Sad, desfăşurată în perioada 7-9 septembrie 2019, a fost selectată de către Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din România (ANBCT). 
 
Bucătarii români au participat cu succes la toate probele competiţiei: carne, peşte, paste şi desert de restaurant. Regula principală a fost ca toate preparatele din competiţie să fie gătite în stil sârbesc, folosind tehnici şi ingrediente locale.
 
 
După două zile de competiţie, buzoianul Cristi ”Ice” Dobre a obţinut medalii de aur pentru preparatele realizate la probele individuale de peşte, modern dish şi paste, diplomă de merit pentru desert şi medalia de bronz la Black Box. 
 
Finaliştii s-au duelat, duminică, la proba finală, Black Box, unde au avut de gătit din coşul secret pus la dispoziţie de organizatori. Echipa Naţională a României a obţinut medalia de aur la Masa Naţiunilor.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: