Amplă lucrare de reabilitare a Spitalului Judeţean Buzău, încurcată de birocraţie

Amplă lucrare de reabilitare a Spitalului Judeţean Buzău, încurcată de birocraţie

Este vorba despre extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, proiect ce urmează să fie finanţat de Uniunea Europeană. Pe fondul  majorării salariului minim pe economie în construcţii, de la 1 ianuarie, a crescut şi valoarea contractului, motiv pentru care Consiliul Judeţean a fost nevoit să actualizeze costurile contractului.

Ştiri pe aceeaşi temă


Proiectul privind extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău trebuia parafat încă din luna februarie, în vederea accesării banilor europeni. 

Termenul nu a putut fi însă respectat din cauza unor actualizări pe care Consiliul Judeţean a fost nevoit să le facă după majorarea salariului minim pe economie. Practic, după creşterea salariilor din construcţii, a crescut şi valoarea contractului.

Actualizarea costurilor trecute în proiect a fost aprobată de Consiliul Judeţean Buzău în sedinţa lunii trecute. Chiar şi aşa,  demersul necesar impus de schimbările legislative au provocat o amânare de aproape două luni în realizarea proiectului. 

După semnarea contractului, Uniunea Europeană va finanţa proiectul cu 1,5 milioane de euro, urmând ca restul sumei de care este nevoie până la realizarea lucrării să fie asigurată de la bugetul de stat.

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură. Astfel, Unitatea de Primiri Urgenţe va fi extinsă la peste 1000 de metri pătraţi la parter şi aproape 1000 de metri pătraţi la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: