Administratorul unei firme de colectare a deşeurilor reciclabile, anchetat pentru evaziune fiscal

Administratorul unei firme de colectare a deşeurilor reciclabile, anchetat pentru evaziune fiscal

Un buzoian de 52 de ani, administrator al unei societaţi profilate pe colectarea şi prelucrarea deşeurilor reciclabile, este cercetat penal pentru săvârşirea în formă continuată a două infracţiuni de evaziune fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă


Din cercetări a reieşit că, în perioada anilor 2012 – 2015, societatea acestuia a efectuat achiziţii de deşeuri – catalizatori auto de la persoane fizice şi juridice pe bază de borderouri de achiziţie şi facturi fiscale în sumă totală de 17.593.663 lei, cu o diferenţă faţă de achiziţiile înregistrate în evidenţa contabilă în sumă de 923.808 de lei, unele dintre acestea nefiind înregistrate în contabilitate, bunurile fiind vândute ulterior în Italia.
 
În urma acestei activităţi a fost diminuată masa impozabilă şi s-a sustras de la plata impozitului pe veniturile din alte surse datorat bugetului consolidate al statului cu suma de 2.814.986 de lei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate a rezultat că persoanele înscrise în borderourile de achiziţie întocmite ca documente justificative privind provenienţa bunurilor puse la dispoziţie de societate, nu confirmă predarea în totalitate a cantităţilor înscrise în documente. 

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: