A încetat din viaţă cea mai bătrână femeie din România la 106 ani şi jumătate

Ecaterina Găman, cea mai bătrână femeie din România a încetat din viaţă. Femeia era din comuna Beceni şi urma să împlinească 107 ani în luna iunie. În urmă cu două săptămâni a suferit un infarct, rudele au încercat să o trateze, iar ieri inima sa a încetat să mai bată. Ecaterina Găman va fi înmormântată marţi în Cimitirul Eroilor din Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Botoşani: Un copil a murit iar fraţii săi sunt în stare gravă după ce casa le-a luat foc

Ecaterina Găman s-a născut în anul 1904 în Beceni. A fost a doua din cei şapte copii ai unei familii.

"Am muncit mult, munceam pe câmp, munceam pe lângă casă şi trebuia să avem grijă şi de animale. Am fost o familie de mijloc, nu eram bogaţi dar nici săraci pentru că munceam şi aveam tot ce ne trebuia", ne povestea bătrâna în urmă cu un an şi jumătate.

Buzău: Secretul vârstei de 106 ani: muncă multă şi 11 copii

În 1923, la 19 ani şi jumătate Ecaterina s-a căsătorit cu Ştefan Găman, cu cinci ani mai mare decât ea, pe care l-a iubit şi cu care s-a înţeles din priviri.

Când venea vorba de copiii ei, bătrâna începea să îşi frământe mâinile şi o lacrimă îi apărea în colţul ochilor pentru că a născut 11 dar nu au trăit decât şapte. Doi au murit la naştere şi doi imediat după botez iar femeia a suferit pentru fiecare în parte.

A rămas văduvă de la 59 de ani şi credea că nici ea nu mai are mult de trăit. Se pare că în cartea vieţii pentru ea mai erau multe rânduri scrise, aşa că a trăit până ieri, 17 aprilie 2011, când a decedat în casa unuia dintre nepoţii săi.

Bunica României a ajuns la 106 de ani

"A suferit un infarct în urmă cu două săptămâni şi am dus-o la spital. A stat internată o săptămână după care ne-a cerut să o ducem acasă. I-am respectat dorinţa şi ieri a decedat. Este o mare pierdere pentru noi, nici nu putem explica pentru că am iubit-o enorm şi ea a avut grijă de fiecare în parte. Dumnezeu să o odihnească în pace", ne-a mărturisit Ion Gegea, nepotul bătrânei.

Ecaterina Găman va fi înmormântată marţi, 19 aprilie în Cimitirul Eroilor din Buzău.

Citiţi şi: Bunica României, Cetăţean de Onoare al Buzăului

VIDEO Cea mai bătrână femeie din România a împlinit 106 ani

Buzău: Secretul vârstei de 106 ani: muncă multă şi 11 copii


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: