Întârzieri de zeci de minute, pe calea ferată, din cauza unui tren blocat între Cilibia şi CA Rosetti VIDEO

Întârzieri de zeci de minute, pe calea ferată, din cauza unui tren blocat între Cilibia şi CA Rosetti VIDEO

Foto Iulian Bunilă

Circulaţia pe calea ferată se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar pe relaţia Buzău - Brăila au fost înregistrate întârzieri de peste 70 de minute, din cauza stratului de gheaţă depus pe firele reţelei de electrificare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Din cauza rafalelor puternice de vânt, din zona de câmpie a judeţului Buzău, picăturile depuse pe cabluri îngheaţă instantaneu, spun angajaţii CFR. 
 
Apar probleme chiar dacă locomotivele electrice circulă cu ambele pantografe ridicate, unul pentru a îndepărta chiciura, iar celălalt pentru alimentarea cu energie electrică.  
 
Marţi dimineaţă, pe relaţia Galaţi - Buzău, trenul R 7360 s-a blocat din acest motiv pe firul I, între localităţile buzoiene CA Rosetti şi Cilibia, generând întârzieri de peste 70 de minute celorlalte garnituri de pe această rută.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, trenul R 7360 a avut probleme la locomotivă, iar trenurile IR 1732 Galaţi - Braşov, R 7362 Galaţi - Buzău şi IR 1770 Galaţi - Bucureşti Nord au aşteptat la cruce cu alte trenuri.
 
Pe tabela Gării de Nord câteva trenuri au înregistrat marţi dimineaţa zeci de minute de întârzieri.
 
"Pe Constanţa, avem o limitare de viteză de 80 km/h, la această oră, din cauza rafalelor puternice de vânt, între Fundulea şi Săruleşti, iar între Lehliu şi Săruleşti se circula pe un fir, deoarece pe celălalt fir a rămas defect trenul R 8014", a explicat Oana Brânzan.
 
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, care a fost în vigoare în toată ţara de luni, ora 14:00, până marţi, la ora 10:00.
 
Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în Oltenia, sudul Banatului şi local în Muntenia, precum şi în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură a nins şi s-a depus strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia şi sud-vestul Munteniei acesta a depăşit pe arii restrânse 8 - 10 centimetri, iar la munte s-au atins grosimi de 15 - 20 de centimetri.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările