Ucenicie în astronomie: copii şi părinţi, într-un program atractiv al Muzeului Casa Mureşenilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lecţie de ucenicie în astronomie la Braşov FOTO Muzeul Casa Mureşenilor
Lecţie de ucenicie în astronomie la Braşov FOTO Muzeul Casa Mureşenilor

Copiii şi părinţi care au participat la un program al Muzeului „Casa Mureşenilor” au avut şansa unei lecţii de ucenicie în astronomie, extrem de interesantă pentru toţi

De o lecţie de ucenicie în astronomie au avut parte peste 20 de copii braşoveni şi părinţii lor. Lecţia a fost posibilă datorită cooperării dintre Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov şi Asociaţa „Ucenicul Astronom”, prin programul „Vacanţa artelor la muzeu”. 

„Am continuat „Vacanţa artelor la muzeu” cu una dintre cele mai frumoase poveşti ale spaţiului cosmic. Cosmin Micloş, de la Asociaţia „Ucenicul Astronom”, i-a dus pe cei peste 20 de copii şi pe părinţii lor în lumea stelelor, constelaţiilor, a lunii şi chiar în cea a astrologiei. Într-o seară senină de august, după ce ne-am întâlnit la magazinul Star, ne-am deplasat pe Dealul Melcilor, în zona „La pompele de apă”, unde Cosmin şi-a instalat telescopul. Copiii şi părinţii lor - de când ne tot dorim un program reuşit de educaţie muzeală cu familia, iată că s-a împlinit! - au observat luna, unele stele şi planetele Jupiter şi Venus. A fost fascinantă vânătoarea de stele căzătoare, cum le găseau copiii şi cum le observau. Au aflat poveşti şi despre Staţia Spaţială”, a explicat muzeograful Ovidiu Savu, de la Muzeul Casa Mureşenilor. 

În opinia muzeografului, un program de astronomie ar trebui inclus ca materie facultativă la şcoală, dacă nu chiar obligatorie. Copiii li părinţii i-au muţumit lui Cosmin Micloş pentru o seară cu poveşti de pe lună, la propriu. Din programul „Vacanţa artelor la muzeu” au mai rămas câteva evenimente.

„Ne vedem săptămâna viitoare, miercuri, 18 august, ora 10:00, la cursul de împletit cu artista braşoveană Gabriela Bularca. Vom merge în parc şi vom avea şi surprize. Surprize, artişti, gogoşi şi clătite pregătim şi pentru ultima activitate din această vară, pe 25 august 2021, ora 17;00, în curtea muzeului, la finalul unui curs pe parcursul căruia am legat prietenii, ne-am jucat şi am învăţat lucruri noi împreună”, a mai transmis Ovidiu Savu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Reţeaua de Solidaritate, şansa României la o sănătate ca-n Occident. Cum a luat fiinţă gruparea de medici din diaspora

Intervenţie-fulger a poliţiştilor braşoveni. Au salvat un tânăr care anunţase că se spânzură într-o pădure

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite