Transport gratuit pentru elevi şi studenţi la competiţiile FOTE

Transport gratuit pentru elevi şi studenţi la competiţiile FOTE

Festivalul Olimpic al Tineretului European este cea mai mare competiţie organizată vreodată în România.

Primăria a anunţat că va asigura transportul tuturor celor care vor să ajungă la competiţii, dar nu au la dispoziţie mijloace de transport.

Ştiri pe aceeaşi temă

De această facilitate vor beneficia elevii şi studenţii. „Vom stabili locaţia de unde vor pleca aceste curse şi ce trasee vor urma, astfel încât să putem asigura participarea tuturor celor care vor să ajungă la competiţii, dar nu au posibilităţi”, a precizat primarul Braşovului. Consiliul Local a aprobat în şedinţa de vineri 450.000 de lei pentru ceremonia de deschidere a FOTE şi cazarea invitaţilor.

Competiţia se desfăşoară în perioada 17-22 februarie. Întrecerile se vor desfăşura în Braşov (hochei pe gheaţă), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj viteză pe pistă scurtă şi patinaj artistic), Predeal (snowboard şi schi fond), Râşnov (sărituri cu schiurile) şi Fundata Cheile-Grădiştei (biatlon). Concursurile vor fi transmise de posturile Digi Sport şi Digi 24.

Promovare pentru toate staţiunile

FOTE se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Acolo, lucrările au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei.

La FOTE vor participa 1500 de sportivi din toată Europa, care care se adaugă sute de oficiali şi jurnalişti. La eveniment se aşteaptă cel puţin 100.000 de turişti străini. Competiţiile vor fi televizate în toată Europa. Astfel promovarea turistică a staţiunilor din Braşov şi de pe Valea Prahovei ar fi uriaşă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: