Tipic românesc. Trebuie să validăm cardurile de sănătate, dar nu merge sistemul

Tipic românesc. Trebuie să validăm
cardurile de sănătate, dar nu merge sistemul

Cardul este obligatoriu începând cu 1 mai. FOTOArhivă.

Ziua de astăzi a fost un calvar atât pentru medici, cât şi pentru pacienţii care au fost nevoiţi să folosească noile carduri de sănătate pentru a putea beneficia de asistenţă medicală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sistemul a picat, astfel că la Braşov au fost validate două carduri în trei ore, iar bolnavii au aşteptat pe la uşi. Medicii au crezut iniţial că vinovate sunt calculatoarele, dar după ce au sunat la Casa de Asigurări şi au aflat că sistemul nu merge. Specialiştii au fost nevoiţi să i ia pe ocolite. Au verificat dacă pacientul este asigurat, i-au acordat asistenţă medicală, urmând că dacă raportare offline, dar tot nu este suficient. Degeaba pacientul primeşte reţetă dacă cardul nu a fost activat, deoarece în farmacii nu s epoate face iniţializarea cadrului. Probleme de acest gen au fost în toată ţara.

Cardul de sănătate a devenit teoretic obligatoriu, începând de vineri, 1 mai, şi orice serviciu medical ar trebui validat cu acesta. Cel puţin aşa au anunţat autorităţile încă de la sfârşitul anului trecut. Însă, la sfârşitul săptămânii trecute, mai-marii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au îndulcit tonul spunând că pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale şi dacă nu au cardul la ei când merg la doctor. Medicii de familie însă susţin că serviciile nu vor mai fi decontate fără card. În concluzie, la patru zile de la intrarea în vigoare a noilor reguli, acestea nu sunt clare pentru nimeni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările