Tibor Selymes, cercetat din nou pentru un accident produs în 2012 la Timişul de Jos. Procurorii bănuiesc că fotbalistul a minţit când a spus că nu se afla la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tibor Selymes urmează să fie audiat de DNA. FOTOArhivă.
Tibor Selymes urmează să fie audiat de DNA. FOTOArhivă.

Procurorii DNA au cerut şi au obţinut redeschiderea dosarului accidentului. Fostul fotbalist, soţia sa şi patru poliţişti, printre care şi fostul şef al Poliţiei Rutiere Braşov, au calitatea de făptuitori.

Accidentul s-a petrecut în 15 ianuarie 2012 la Timişul de Jos. Maşina în care se aflau Tibor Selymes şi iubita sa de atunci, actualmente soţie Daniela Călin  a lovit un alt autoturism în care se aflau patru militari. Unul dintre ei a fost rănit grav şi a avut nevoie de trei operaţii. Tibor Selymes a părăsit locul accidentului spunând ulterior că nu a vrut să dea ochii cu presa. Daniela Călin a susţinut că ea se afla la volan, deşi mai mulţi martori au declarat atunci că fotbalistul conducea.

DNA Braşov a cerut acum redeschiderea dosarului in rem, iar magistraţii de la Tribunalul Braşov au admis cererea. În dosarul accidentului fotbalistul, soţia sa şi patru poliţişti sunt cercetatţi acum în calitate de făptuitori. Printre oamenii legii se află şi fostul şef al Poliţiei Rutiere Claudiu Tămârjan care este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu.

BMW-ul implicat în accident aparţinea Clubul de Fotbal Astra Ploieşti unde fotbalistul a fost antrenor. Şi poliţiştii care acum se află în colimator, în frunte cu şeful Poliţiei Rutiere de atunci Claudiu Tămârjan au susţinut că femeia conducea. „Maşina este înmatriculată, într-adevăr, pe numele clubului de fotbal «Astra Ploieşti», însă o persoană de sex feminin a declarat că se afla la volan în momentul accidentului. Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, în condiţiile de carosabil umed. Şoferul BMW-ului nu a adaptat viteza într-o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un autoturism Hyunday în care se aflau cei patru militari", a spus comisarul şef Claudiu Tămârjan, la data accidentului.

Tămârjan, condamnat pentru corupţie

Claudiu Tămârjan  a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, folosirea de informaţii secrete în 2015. În acelaşi dosar au au mai fost judecaţi alţi 12 agenţi de poliţie, dar şi oameni de afaceri. Toţi au primit pedepse cu suspendare. Claudiu Tămârjan, care a fost 10 ani şeful Poliţiei Rutiere Bralşov, a fost acuzat că a creat un sistem infracţional foarte bine pus la punct, oferind protecţie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri şi funcţionarilor publici.

„Această protecţie se materializa în sensul nesancţionării contravenţionale sau penale de către personalul din subordine, în schimbul unor foloase materiale, oferite şi remise ori de câte ori lucrătorul de poliţie avea nevoie. Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicaţii fiecare persoană înţelegea ce anume are de făcut. Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămîrjan Claudiu contacta agentul de poliţie din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmiţând un cod. La rândul său agentul de poliţie transmitea un mesaj în sensul că a înţeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite