Se eliberează reţete gratuite şi compensate

Se eliberează reţete gratuite şi compensate

Bolnavii vor plăti cinci lei pentru fiecare consultaţie, foto: arhiva

„Agonia" medicilor de familie a luat sfârşit. După 12 ore de negocieri cu Ministerul Sănătăţii, aceştia au decis să renunţe la protestele începute în urmă cu o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de familie erau supăraţi de sancţiunile prea mari înscrise în noul contract, dar şi de finanţarea mult prea mică.

După discuţii aprinse  ei au semnat, aseară, un protocol cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), astfel că începând de azi se reia eliberarea de reţete compensate şi gratuite şi concedii medicale. 

5 lei o consultaţie

„S-au obţinut modificarea în plan financiar. Simulările arată că vom avea un buget egal cu cel de anul trecut. Schimbările au vizat şi modificarea unor prevederi de-a dreptul contradictorii.

În ceea ce priveşte serviciile, se va percepe un tarif de 5 lei pe consultaţie, iar timpul de lucru va fi modificat prin ordonarea pacienţilor exclusiv prin programări", a spus Şerban Mircescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările