Procurorul general al României, nemulţumit de evoluţia dosarului în cazul jafului de la casa de schimb valutar din Braşov

Procurorul general al României, nemulţumit de evoluţia dosarului în cazul jafului de la casa de schimb valutar din Braşov

Codruţa Kövesi s-a declarat mulţumită de activitatea procurorilor Foto: Flavia Cistian

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kövesi, a declarat că „nu mi se pare normal să se lucreze un an de zile la un dosar“, în contextul în care, după 12 luni de la comiterea atacului, procurorii încă mai aşteaptă rezultatul unor expertize pentru a putea finaliza dosarul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laura Codruţa Kövesi a mai adăugat că vina nu îi aparţine exclusiv procurorului, fiindcă acesta a avut „motive obiective" pentru care nu a putut finaliza cercetarea în acest caz. Oricum „am avut o discuţie cu conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, sunt în derulare câteva activităţi prin care se urmăreşte obţinerea unor probe, sunt în derulare expertize care sperăm că vor fi finalizate cât de curând şi am dispus ca acest dosar să fie finalizat cât mai repede.  ", a mai spus procurorul general. O soluţie în acest dosar ar putea fi dată destul de repede, mai ales că s-a solicitat ca procurorul de caz să fie degrevat de alte sarcini şi să se ocupe strict de cazul jafului armat.

Laura Codruţa Kövesi a făcut aceste afirmaţii cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o la Braşov, la prezentarea bilanţului de activitate pe 2009 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Referitor la activitatea procurorilor care-şi desfăşoară activitatea în această structură, Kövesi s-a declarat mulţumită, menţionând că magistraţii şi-au îmbunătăţit operativitatea şi calitatea muncii.


Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările