Pentru ce este dată în judecată Primăria Braşov? Revendicări imobiliare, (ne)plata drepturilor băneşti la profesori şi avarierea maşinilor pe drumurile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
primaria brasov

768 de procese are Primăria Braşov, majoritatea vizând revendicări imobiliare, dar sunt şi acţiuni în instanţă intentate de cadrele didactice pentru acordarea unor drepturi băneşti.

Astfel, Primăria se judecă în 85 de procese ce au ca obiect aplicarea legilor fondului funciar (85 procese), în alte 95 pe revendicări în baza Legii nr. 10/2001, dar şi în 83 de procese pentru revendicarea unor imobile. Pe rolul instanţelor mai sunt şi acţiuni în care este implicată municipalitatea pe Legea nr. 50/1991 privind disciplina în construcţii (25 procese), rectificări de carte funciară (87 procese), acordarea de drepturi băneşti de către unităţile de învăţământ (115 procese), anularea proceselor verbale de constatare a contravenţiilor (18 procese), plângeri penale la Legea nr. 50/1991 privind disciplina în construcţii (20 procese), precum şi ieşiri din indiviziune (67 procese).

Primăria se judecă însă şi cu 78 de şoferi care au cerut despăgubiri municipalităţii, pe motiv că şi-au avariat autoturismele pe drumurile publice din Braşov. Procesele pe care le au edilii s-au înmulţit faţă de începutul anului, ţinând cont că 114 dosare sunt din 2015. Cele mai vechi procese sunt din anul 2005, 23 de dosare, iar cele mai multe sunt acţiunile depuse în instanţă anul trecut şi care nu s-au finalizat încă, 213 dosare.

4 procese pe zi pentru fiecare consilier juridic

În toate cele peste 760 de procese, Primăria Braşov este reprezentată de 8 consilieri juridic, un număr destul de mic în comparaţie cu volumul de muncă, astfel că edilii colaborează şi cu 6 cabinete de avocatură. „În medie fiecare consilier juridic participă zilnic la termene de judecată în instanţele de judecată pentru 4 dosare. Dosarele câştigate de cabinetele de avocaţi cu care colaborăm sunt în proporţie de 65%, iar onorariile se stabilesc în funcţie de gradul de dificultate al dosarului. Procesele câştigate unde se acordă cheltuieli de judecată se încasează de către municipiul Braşov în capitolul Venituri”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite