Moment istoric la Braşov. După zece ani de aşteptare, au început lucrările la Aeroport

Moment istoric la Braşov. După zece ani de aşteptare, au început lucrările
la Aeroport

Aeroportul este aşteptat de braşoveni de mai bine de un deceniu.

Firma Vectra a demarat lucrările la pista aeroportului, o investiţie de 17,7 milioane de euro. Pista va avea o lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 m. Lucrările vor fi gata într-un an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aeroportul Braşov devenise deja o Fata Morgana. După mai multe încercări eşuate de a atrage investitori străni, blocări şi amânări de avize şi refuzul categoric al Guvernului de a investi la Braşov, Aeroportul prinde astăzi viaţă.

După finalizarea lucrărilor va pistă, se vor mai investi 800.000 de euro pentru turnul de control. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat că Romatsa este interesată să investească în Aeroport. „ ROMATSA ne-a dat răspunsul scris că se vor angaja în echiparea cu toate instalaţiile de navigaţie şi echipamentele electronice pentru urmărirea traficului aerian“, a declarat Aristotel Căncescu, într-o conferinţă de presă.

Totodată, preşedintele CJ Braşov a precizat că nu exclude o viitoare asociere şi cu Primăria Braşov pentru construcţia terminalului pentru care ar fi nevoie de 20 de milioane de euro. „Acest proiect este un lucru bun care merită atenţie, tocmai de aceea ieri am dizolvat Asociaţia pe care o constituisem împreună cu IAR Ghimbav şi Aerodromul Iosif Şilimon (asociaţie constituită în vederea amenajării unui aerodrom la Braşov – n.r.), ca să nu fie considerată un obstacol pentru proiectul aeroportului de la Ghimbav. Trebuie să vedem toate detaliile acestui proiect pentru a ştii la ce ne raportăm”, a precizat George Scripcaru, primarul Braşovului.

Aeroportul va aduce mult mai mulţi turişti la Braşov, oraşul de sub Tâmpa fiins pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de vizitatori după Bucureşti. Studiile arată că Braşovul ar putea atrage 20% dintre turiştii care aterizează la Otopeni. Aeroportul se va întinde pe 209 hectare, iar terminalul va avea 10.000 de metri pătraţi. În mod direct, aeroportul va crea în jur de 4.000 de locuri de muncă. Se estimează că alte 6.000 de locuri de muncă vor fi create la companiile care îl vor deservi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările