FOTO Un nou obiectiv turistic. Peştera Laptelui din Poiana Braşov va fi readusă la viaţă

FOTO Un nou obiectiv turistic. Peştera
Laptelui din Poiana Braşov va fi readusă la viaţă

Peştera este situată în Masivul Postăvarul. FOTOalpinet.org.

Peştera cu pereţi de culoare albă este unicat în zonă, dar de ani buni a fost lăsată în paragină. Primăria investeşte 200.000 de lei pentru a o reintroduce în circuitul turistic.

Denumirea peşterii vine de la mineralele care acoperă o suprafaţă întinsă a pereţilor, care sunt de o consistenţă asemanatoare cu laptele, de culoare albă. Depozitul alb depus pe pereţii peşterii se numeste „montmilch” şi, din păcate, este scrijelit de turiştii needucaţi în numeroase locuri, scrie newsbv.ro.

Lucrările ar presupune amenajarea căii de acces spre peşteră, curăţarea ei şi amenajarea unui traseu interior de vizitare, precum şi iluminarea acesteia. Investiţia se ridică la 200.000 de lei.

Peştera se află la o altitudine de 1350 de metri, pe versantul nordic al masivului, în apropiere de Poiana Drester, pe traseul dintre vechea trambulină de schi şi Pârtia Bradul. Acum, este vizitată doar de speologi sau oameni ai muntelui care ştiu de existenţa ei. Peştera este alcătuită dintr-o galerie având lăţimi de 14 – 20 metri, aproximativ 175 de metri lungime şi înălţimi cuprinse între 3 şi 6 metri.

Pe aceeaşi temă:

Cetatea Rupea se redeschise sâmbătă

Peşteră cu leduri cu podele din fibră de sticlă la Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: