EXCLUSIV Trei ciobăneşti mioritici braşoveni, pe podiumul la „Euro Dog Show“

EXCLUSIV Trei ciobăneşti mioritici braşoveni, pe podiumul la „Euro Dog Show“

Foto: Arhiva personală

La concurs au fost prezenţi 10.000 de câini. Vedetele concursului au fost zece exemplare de ciobănesc mioritic, venite din Austria, Norvegia şi România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gorun, Fraga şi Fag de Gotcă au venit învingători acasă după cel mai important concurs canin al Europei, intitulat „Euro Dog Show". Competiţia s-a desfăşurat la Cielje, în Slovenia.

Cei trei mioritici au câştigat două premii I şi un premiu II, la categoriile la care au participat. Toţi cei trei câini sunt din familia Gotcă, botezată după numele stăpânului, şi sunt deja învăţaţi cu medaliile la competiţii europene sau mondiale. „Am participat cu trei câini de la două clase. Gorun este un puppy, care are opt luni, iar Fraga şi Fag au 14 luni, sunt fraţi, şi au participat la categoria juniori. Fag de Gotcă este campion mondial en-titre, dar la această competiţie a luat locul doi. Aşa a hotărât arbitrul şi eu mă supun deciziei lui", povesteşte Constantin Gotcă, antrenorul lor.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU CEI TREI MIORITICI DE GOTCĂ

Au făcut senzaţie

Fag de Gotcă a câştigat locul I la 13 dintre cele 14 competiţii naţionale la care a participat şi la aproape toate competiţiile internaţionale la care a fost prezent până acum. Gorun de Gotcă, pe lângă locul I la categoria lui, a câştigat şi titlul de Best Puppy, adică cel mai bun câine atât dintre masculi, cât şi dintre femele.

Nici Fraga nu s-a mulţumit doar cu titlul de campioană la categoria junioare. Ea a reuşit să obţină şi titlul de Best Junior, ceea ce înseamnă că i-a surclasat pe toţi mioriticii prezenţi la concurs.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV/ Doi ciobăneşti mioritici au cucerit Danemarca (FOTOGALERIE)

Gotcă, campion şi el

Constantin Gotcă, fost comisar-şef şi judiciarist, este învăţat şi el cu podiumul. A devenit cel mai bun judoka dintre toţi poliţiştii lumii, cucerind de cinci ori titlul de campion mondial la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor, Jandarmilor şi Pompierilor, la care au participat peste 12.000 de sportivi din 100 de ţări. S-a pensionat în martie 2009.

Mai multe despre performanţele de excepţie ale acestuia, CLICK AICI

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

citeste totul despre: