Drapel coborât în bernă în memoria Regelui Mihai. Suveranul a vizitat de două ori Braşovul după 1990

Drapel coborât
în bernă în memoria Regelui Mihai. Suveranul a vizitat de două ori Braşovul după 1990

Regele Mihai a murit ieri la vârsta de 96 de ani. FOTOfacebook

Consiliul Judeţean a decis să coboare în bernă drapelul naţional de pe clădirea instituţiei în semn de respect pentru Regele Mihai care a murit ieri la vârsta de 96 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată de conducerea instituţiei care a trimis şi un mesaj de condoleanţe. „Moartea Regelui Mihai I al României ne îndurerează profund. Simţim cu toţii că este o pierdere incomensurabilă pentru România şi poporul român. Majestatea Sa va rămâne veşnic în inimile noastre prin personalitatea sa luminoasă, prin modul excepţional în care şi-a pus viaţa în slujba poporului şi a ţării. Exemplul său de dăruire şi sacrificiu, de demnitate şi patriotism este nepieritor. Regele Mihai a fost, este şi va fi mereu un model pentru ceea ce înseamnă un român adevărat, care respectă istoria, valorile, cultura şi tradiţiile ţării. Pe tot parcursul vieţii, Majestatea Sa a fost alături de poporul nostru, pe care l-a iubit cu toată puterea. Îi mulţumim şi îi suntem recunoscători şi acum, în aceste momente triste, pentru că în cei 96 de ani ai vieţii sale a pus România pe primul plan. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a declarat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Regele Mihai I a murit marţi, 5 decembrie, după o lungă şi grea suferinţă. Adevarul.ro vă prezintă istoria monarhiei - de la proclamarea Regatului din 1881 până în data de 3 ianuarie 1947, când Regele Mihai şi mama lui ajung pe peronul gării Sinaia şi se urcă în tren, cu destinaţia Lausanne, după ce suveranul a fost forţat să abdice. „Am plecat cu moartea-n suflet”, avea să declare cel din urmă rege al românilor.

Regele Mihai a făcut două vizite la Braşov, una în 1996 şi una 10 ani mai târziu. Pe 18 aprilie 2006, după o şedinţă solemnă la Consiliul Judeţean Braşov, Regele Mihai şi Regina Ana au parcurs pe jos strada Republicii, până în Piaţa Sfatului (unde au luat parte la o slujbă religioasă oficiată la Catedrala Ortodoxă), au coborât pe strada Mureşenilor, au servit masa la Aro Palace şi au făcut un popas la Spitalul Militar „Regina Maria”. Pe tot parcursul vizitei, au fost urmaţi de braşoveni, în Piaţa Sfatului, la ieşirea din biserică, Majestăţile Sale acceptând să facă fotografii cu zeci de oameni, care îi aşteptau să le strângă mâna şi să le ofere flori, scrie bzb.ro.

citeste totul despre: