Cine sunt vedetele româneşti care vor concerta la Cerbul de Aur

Cine
sunt vedetele româneşti care vor concerta la Cerbul de Aur

Festivalul se va desfăşura în Piaţa Sfatului

TVR a dezvăluit numele vedetelor din România care vor susţine recitaluri la Festivalul Cerbul de Aur. Numele vedetelor internaţionale sunt ţinute încă la secret.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur aduce, în Braşov, numele mari ale industriei muzicale din România. Din 29 august, pe scena evenimentului vor susţine recitaluri vedete precum Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans şi celebrul saxofonist Flavius Teodosiu.

O parte dintre vedete au deja experienţa Festivalului, pregătind pentru această ediţie aniversară recitaluri incendiare: Andra a fost premiată la ediţia din 2005 a concursului, Horia Brenciu a urcat pe scena Cerbului de Aur în 2008 alături de HB orchestra, iar Loredana a avut nu mai puţin de trei apariţii de-a lungul timpului - un recital cu Direcţia 5, big-band-ul Ionel Tudor şi două trupe de balet în 1994, coprezentator al evenimentului în 1996 şi un recital impresionant la ultima ediţie, în anul 2009.

Celelalte nume importante de pe afişul Festivalului - Delia, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans, reprezentanţii României la Eurovision 2018 şi Flavius Teodosiu, saxofonistul care a colaborat cu numeroase celebrităţi precum Jennifer Rush, Joe Cocker, Lionel Richie, Chris de Burgh, Gloria Gaynor, Johnny Logan ori Michael Bolton - vor concerta în acest an la Cerbul de Aur.

Continuând tradiţia recitalurilor susţinute de mari vedete internaţionale, alături de vedetele autohtone, TVR va aduce pe scena Cerbului de Aur artişti din străinătate, numele acestora rămânând, deocamdată, un secret bine păzit de organizatori.

„Perioada următoare înseamnă nu doar un proces de selecţie riguros al candidaţilor înscrişi pentru concursul de interpretare, ci şi o mulţime de noi suprize pe care le pregătim pentru publicul evenimentului, în ceea ce priveşte artiştii care vor aduce muzica si spectacolul de calitate pe scena din Piaţa Sfatului”, a dezvăluit Smaranda Vornicu Shalit, Directorul Festivalului.

Pe lângă recitaluri, evenimentul va găzdui şi concursul internaţional de interpretare, unde concurenţi din mai multe ţări vor lupta pentru Marele Trofeu.

Perioada de înscrieri pentru competiţia din cadrul Festivalului s-a încheiat: 111 artişti din 22 de ţări candidează pentru un loc în concursul de interpretare, dotat cu premii totale de 65 de mii de euro. Interpreţi din România dar şi artişti străini – din ţări precum Italia, Suedia, Marea Britanie, San Maino, China, Kazahstan, Israel, Turcia, Germania, Franţa, Malta sau Moldova – s-au înscris în selecţia Festivalului.

„O primă etapă importantă în pregatirea Festivalului şi, mai ales, a Concursului Internaţional “Cerbul de Aur” s-a încheiat cu succes.  Ne bucură faptul că am generat un interes crescut atât în rândul artiştilor din România, cât şi din partea celor din străinătate. Acest lucru ne spune limpede că festivalul continuă să se bucure de prestigiu, naţional şi internaţional, chiar şi după o lungă întrerupere în organizarea sa”, a declarat Directorul Festivalului.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie în Piaţa Sfatului din Braşov.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: