Braşovul va fi un oraş mai sigur. Se montează camere de supraveghere şi butoane de panică în zonele periculoase

Braşovul va fi un
oraş mai sigur. Se montează camere de supraveghere şi butoane de panică în zonele
periculoase

Sistemul va fi monitorizat din dispeceratul Poliţiei Locale de la Primărie.

Braşovul a obţinut o finanţare europeană de 10 milioane de lei pentru a cumpăra şi monta sistemele de siguranţă şi iluminat inteligent.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul acestui proiect, vor fi montate 42 de camere la care vor fi conectate şi butoane de panică. Astfel, dacă cineva este în pericol prin simpla apăsare a acestui buton, poliţia va fi alertată şi va putea interveni într-un timp foarte scurt. Camerele vor fi montate pe străzi din Noua, Bartolomeu Nord şi Tractorul, dar şi în marile parcuri din oraş şi sub Tâmpa. Camere de supraveghere vor fi montate şi în Piaţa Sfatului, în Piaţa Unirii, Livada Poştei, în zona Modarom, dar şi la intersecţia străzii Republicii cu Michael Weiss sau Diaconu Coresi.

Pe lângă sistemul de supraveghere, Braşovul va deveni şi primul oraş din ţară care va beneficia de un sistem de iluminat inteligent. Noul sistem va aduce economii importante la facturi. Se estimează o scădere a consumului cu 30-35%, adică cam 250.000- 300.000 de lei. Becurile vor avea o intensitate mai mare pe timp de noapte, iar când se luminează intensitatea acestora va fi redusă. Totodată, avariile vor putea fi reparate în foarte scurt timp, fiindcă acum, din cauza faptului că este o reţea destul de mare, dacă nu anunţă cineva, nu se ştie exact unde sunt defecţiuni şi uneori se intervine foarte târziu. Echipamentele vor fi monitorizate dintr-un dispecerat ce se va afla la Primăria Braşov.

 „Este un proiect important pentru noi, mai ales că înseamnă creşterea calităţii iluminatului public, prin faptul că se vor obţine informaţii în timp real privind disfunţionalităţile din sistem, astfel că se va putea interveni în cel mai scurt timp pentru remedierea defecţiunilor. Nu trebuie să uităm că proiectul are şi o componentă ce presupune siguranţa cetăţeanului, prin instalarea camerelor de supraveghere şi a butoanelor de panică. În acest mod, atât braşovenii, cât şi turiştii se vor simţi în siguranţă”, a precizat primarul George Scripcaru..

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: