Braşovul, pe harta voluntariatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii au primit informaţii despre avantajele pe care le conferă certificatul de voluntariat
Braşovenii au primit informaţii despre avantajele pe care le conferă certificatul de voluntariat

Hospice Casa Speranţei Braşov şi Centrul de Copii şi Tineret „Sfântul Sebastian”  pun oraşul Braşov pe Harta Voluntariatului.

Federaţia VOLUM – Federaţia organizaţiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România, în parteneriat cu Hospice Casa Speranţei Braşov şi Centrul de Copii şi Tineret „Sfântul Sebastian”, a organizat luni un eveniment pentru prezentarea şi promovarea instrumentelor şi a oportunităţilor care vin în sprijinul organizaţiilor neguvernamentale care lucrează cu voluntarii şi, de asemenea, în sprijinul persoanelor care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat.

În cadrul evenimentului, reprezentanţii instituţiilor publice, membrii organizaţiilor neguvernamentale de la nivel local şi voluntarii au putut afla mai multe despre platforma hartavoluntariatului.ro, care are drept scop corelarea cererii şi a ofertei de voluntariat, la nivel naţional, dezvoltând astfel mişcarea de voluntariat din România şi care poate fi accesată începând cu prima zi a Caravanei – 28 septembrie.  De asemenea, în cadrul Caravanei, participanţii au fost informaţi cu privire la certificatul de voluntariat, care este obligatoriu, la cererea voluntarilor, conform Legii Voluntariatului 78/2014, pilotat în ultimele luni de peste 100 de organizaţii neguvernamentale şi care va putea fi eliberat de pe platforma hartavoluntariatului.ro.

„Voluntariatul trebuie sa fie un lucru normal si periodic pentru toate categoriile de varstele, nu numai la tineri! Este foarte bine venit acest model unitar de certificat de voluntariat, care sa fie valabil pentru toti si aplicati de catre toate ONG-urile din Romania. Implicarea societatii civile va duce la modernizarea Brasovului si a Romaniei”, spune Eugen Tarnovan, initiatorul grupului „Iubim Braşovul”, partenerul evenimentului.

„Odată cu platforma harta voluntariatului.ro se impunea şi o caravană naţională de promovare a voluntariatului şi a oportunităţilor create de Federaţia VOLUM special pentru a veni în sprijinul sectorului neguvernamental. Cred cu tărie că pentru a creşte mişcarea de voluntariat din România este nevoie să ne unim cu toţii forţele, să lucrăm împreună la o comunicare eficientă şi să contribuim, fiecare cum poate, la un produs, o mişcare, un demers. Caravana îşi propune să aducă organizaţiile, instituţiile şi voluntarii la aceeaşi masă, să identifice nevoi, oportunităţi şi resurse pentru a dezvolta construcţia care se numeşte Voluntariat”, a precizat Ana-Maria Grădinariu, Coordonator Programe, Federaţia VOLUM.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite