Braşov: Hoteluri cu parfum de epocă, afacere de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirile vechi, cu arhitectura încărcată de istorie, sunt ca un magnet pentru turişti, mai ales pentru cei străini.  Bella Muzica, „Coroana" şi „Residence Hirscher" funcţionează în unele dintre cele mai vechi clădiri din Braşov. Hotelierii profită şi îi invită pe turişti să petreacă „sejururi în trecut“.

Centrul vechi al Braşovului este plin de clădiri cu istoric important pentru cetatea de la poalele Tâmpei. Cele mai multe au fost călcate de scriitori şi artişti români celebrii, iar unele au rămas locul de cazare pentru artiştii contemporani, care au drum prin Braşov.

Hotelul „Coroana" este unul din locurile preferate de crema artiştilor şi scriitorilor români. Clădirea a fost construită  în anul 1910.

image

Până la începutul secolului XX, clădirea adăpostea spitalul oraşului. Abia acum au fost declanşate procedurile pentru declararea sa clădire-monument. Practic, putem spune, că va fi primul hotel funcţional într-o clădire cu importanţă istorică, din Braşov", a spus Alexandru Stănescu, şeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional din Braşov.

Emil Cioran, Lucian Blaga, George Coşbuc s-au oprit aici în drumul lor prin Braşov.  Primul cerc literar din oraş a fost găzduit în anul 1923, la Hotel Coroana.

image

De altfel, hotelul este şi preferatul turiştilor străini. Pentru o cameră single turiştii plătesc 33 de euro pe noapte, pentru una dublă 42 de euro pe noapte, iar pentru o garsonieră şi un apartament plătesc 50, respectiv 65 de euro pe noapte. Toate tarifele au micul dejul inclus.

Clădiri vechi de 400 de ani

La Hotel Bella Musica nimeni nu pleacă fără să fie nostalgic. Hotelul are trei stele şi funcţionează într-o clădire constuită în anul 1600, cu o arhitectură de inspiraţie neoclasică. Înainte de a fi hotel, casa era locuită.

Hotelul Residence Hirscher păstrează şi el atmosfera din trecut. Construită în 1848, clădirea în care funcţionează astăzi hotelul era cunoscută în trecut sub denumirea de casa Iordache David, un cunoscut negustor al vremii. De alfel, clădirea este printre puţinele locaţii medievale care au rezistat marelui incediu din 1869.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite