Braşovul sub zăpadă. Blocaj pe DN1, autobuz înzăpezit şi peste 22.000 de oameni fără curent electric

Braşovul sub zăpadă. Blocaj pe DN1, autobuz înzăpezit şi peste 22.000 de oameni fără curent electric

Pe Drumurile Naţionale din Braşov se circulă în condiţii de iarnă. FOTOInfoTrafic Judeţul Braşov

Reprezentanţii CNAIR ajunţă că se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale, iar poliţia îi sfătuieşte pe şoferi să reducă mult viteza. La Braşov un tir care s-a răsturnat a blocat sensul de mers către Ploieşti. De asmenea peste 22.000 de oameni din mai multe localităţi au rămas fără curent electric.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 12.25. Un nou blocaj se înregistează pe DN1, de data aceasta pe sensul Predeal-Ploieşti. Trei tiruri au rămas blocate pe porţiunea de urcare. Nu sunt victime. Se circulă pe un singur sens.

UPDATE 10.35. În Poiana Braşov au început să funcţioneze teleschiurile Bradul şi Stadion , dar şi telescaunul de la Pârtia Lupului. În partea superioară a Masivului Postăvaru bate foarte tare vântul, astfel căr estul instalaţiilor de transport pe cablu rămân închise. Turiştii sunt sfătuiţi să evite drumeţiile în zonă. 

UPDATE 10.00. A fost ridicată restricţia de circulaţie a vehiculelor mai mari de 7,5 tone pe DN 73 Bran-Moieciu-Fundata. Se circulă în condţii de iarnă, iar echipaje ale Poliţiei Rutiere sunt la faţa locului. De asemenea, din cauza vântului puternic, toate instalaţiile de transport pe cablu de pe pârtiile din Poiana Braşov au fost oprite. 

UPDATE 9.50. 22.836 de persoane au rămas fără curent electric din cauza căderilor masive de zăpadă şi a vântului puternic. Sunt probleme în următoarele localităţi: Cinci, Şercaia, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Prejmer, Apaţa, Măieruş, Stupini, Sânpetru, Făgăraş, Şinca Nouă, Poiana Mărului, Fundata, Ucea de Jos, Viştea şi Recea. 

Pe DN1 se circulă în coloană din cauza unui tir care a derapat şi s-a răsturnat pe marginea drumului la Predeal şi a blocat sensul de mers către Bucureşti.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile a fost instituită o restricţie de tonaj de 7,5 tone pe DN1A Vălenii de Munte( kilometrul 115+300 de metri şi Braşov). Aceleaşi restricţii sunt impuse şi pe DN73 Bran-Moieciu-Fundata, dar şi pe DN1A Cheia-Săcele.

În judeţul Covasna, DN11C este blocat între Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 - 33, din pricina mai multor copaci căzuţi pe suprafaţa carosabilă.

Tot în judeţul Braşov se circulă greu pe DN 13 Pădurea Bogăţii, dar şi pe Drumul Judeţean 103 Bod-Vâlcele.

Potrivit Companiei Naţionale de Drumuri, în judeţul Braşov s-a intervenit cu 278  autoutilaje de deszăpezire şi s-au răspândit 2687 tone material antiderapant şi 8 tone de clorură de calciu. 

Azi noapte, un stâlp a căzut peste un autobuz la Şercaia. Şoferul a reuşit să scape nevătămat. Nu erau călători în autobus. Tot azi noapte un autobuz cu 30 de călători a rămas blocat în zăpadă între Bod şi Vâlcele. Oamenii au reuşit să ajungă acasă ajutaţi de rude.

Poliţiştii au câteva sfaturi pentru şoferi: „Recomandăm conducătorilor să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să nu bruscheze comenzile şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic. Pe drumurile pe care există zăpadă, gheaţă sau polei, amintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii“, anunţă poliţiştii.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Şituatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER,@CNADNR.  

Zăpadă multă şi pe străzile din municipiul Braşov

Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat încă de aseară cu întreg efectivul, respectiv 42 de utilaje, care deszăpezirea şi în acest moment.

Până în această dimineaţă s-a acţionat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte - de ex. CD Gherea, cartierul Şchei, podurile şi pasajele, drumul spre Poiana Brasov şi Poiana Braşov - şi, din această dimineaţă, a început deszăpezirea şi pe străzile din interiorul cartierelor şi legăturile acestora cu străzile principale. Totodată, se acţionează în continuare şi pe străzile principale pentru a le menţine la un nivel optim circulaţiei.

Comprest a asigurat această activitate cu 27 de utilaje. Având în vedere abundenţa precipitaţiilor, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până în această dimineaţă s-au utilizat aproximativ 350 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de peste de 750 de tone. La ora 8.30, pe traseu erau toate utilajele de deszăpezire. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acţionat cu 15 utilaje. De asemenea s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 200 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 400 de tone. Se acţionează cu întreg efectivul. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

- Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului - B-dul Gării - 13 Decembrie;

- Comprest: restul oraşului, inclusiv Poiana Braşov;

- Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 şi 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările