Au început înscrierile la primul Maraton Internaţional din Braşov

Au început înscrierile la primul Maraton Internaţional din
Braşov

Startul maratonului va fi în Piaţa Sfatului. FOTOAndrei Paul.

Pe lângă faptul că viitorii concurenţi vor face mişcare, ei vor putea admira Braşovului în toată splendoarea lui. Traseul este astfel ales încât trece pe la toate obiectivele turistice.

Maratonul Internaţional va fi în 14 iunie şi astăzi s-a dat startul înscrierilor. Vot fi mai multe tipuri de curse. Pentru alergătorii de cursă lungă s-a pregătit un traseu de 42,195 km. Există şi un maraton pe echipe de patru persoane  pe aceeaşi distanţă. Pentru alergătorii care nu pot duce o cursă completă va exista şi o probă de semimaraton de 21,097km. În finel pentru alergătorii amatori se va organiza şi o probă pe distanţa de 10 km.  Nici copiii nu au fost uitaţi. Cei cu vârste între 4 şi 14 ani vor alerga de la 500 de metri până la un kilometru. Premiile nu sunt nici ele de neglijat fiint între 250 şi 1500 de lei pentru primele cinci locuri. Sumele diferă în funcţie de tipul cursei. Inscrierile la maraton se pot face pe http://maratonulbrasov.ro/.

Traseul va fi integral stradal, cu startul în Piaţa Sfatului, conducându-i pe participanţi pe strada Mureşenilor, Bulevardul Eroilor, Centru Civic şi Calea Bucureşti, iar la întoarcere, prin Centrul Civic, străzile Iuliu Maniu, Nicolae Iorga şi Mureşenilor. Lungimea totală a traseului este de aproximativ 10 km, participanţii la maraton urmând să facă 4 bucle, cei de la semimaraton, 2 bucle, iar participanţii la cros, una singură.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: