Angajaţii Societăţii de Reparaţii Locomotive Braşov ameninţă cu greva

Angajaţii Societăţii de Reparaţii
Locomotive Braşov ameninţă cu greva

Angajaţii se plâng de salariile mici şi condiţiile de muncă. FOTOArhivă.

Oamenii sunt supăraţi că li s-a redus programul de lucru şi salariile. Muncitorii mai spun că lucreată în condiţii grele şi fătă echipament de protecţie.

Vicepreşedintele Sindicatului Mecanicilor şi Reparatorilor de Locomotive Braşov, Adrian Selegean, a declarat, pentru Mediafax că cei 400 de angajaţi ai societăţii braşovene vor lua atitudine printr-o serie de proteste şi oprirea lucrului, dacă nu li se vor respecta drepturile.

„Noi, ca reparatori regionali, suntem cam 2.000 de salariaţi în Societatea Comercială de Reparaţii Locomotive Braşov, în cele 14 depouri de reparatori din ţară, iar la Braşov suntem circa 400 de salariaţi. Acum, lunar, vor să reducă din salarii prin reducerea timpului de lucru cu o zi, timp ce cinci luni. Am pierdut din drepturi, am pierdut din salarii. Am fost şi în şomaj tehnic. Iar salariile sunt aşa cum sunt, de 1.000 - 1.200 de lei după 35 de ani de muncă în condiţii grele. O să forţăm nişte mişcări spontane, pentru că nu se mai poate“, a spus sindicalistul.

Luna trecută, angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive Braşov, au întrerupt lucrul şi au ieşit în curtea unităţii, într-un protest spontan, deoarece nu şi-au primit salariile la timp.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: