Poliţist brăilean condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Poliţist brăilean condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

FOTO adevarul.ro

Un poliţist brăilean a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare în penitenciar, deoarece făcea trafic de droguri. Sorin Tudorică era agent la Postul de Poliţie Drăguşeni, judeţul Galaţi, iar în loc să apere legea se ocupa cu încălcarea ei. Poliţistul a făcut apel împotriva sentinţei Tribunalului Brăila.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condamnat şi el alături de poliţistul brăilean, complicele acestuia, agentul de pază Marian Vlad, a declarat şi el recurs. Acesta a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare, cu executare, pentru complicitate la infracţiunea de introducere în ţară de droguri de mare risc. Alţi doi tineri implicaţi, Alexandru George Safca şi Andrei Andronache, au fost condamnaţi la câte 1 an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cei doi sunt obligaţi, de asemenea, să efectueze câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Potrivit procurorilor DIICOT, sursa principală de procurare a drogurilor şi etnobotanicelor a fost un site: www.highdistribution, închis în prezent, despre care a aflat iniţial Alexandru George Safca. Pentru că nu dispunea de banii necesari pentru a comanda "produse" şi nici nu avea curajul să comande, Safca i-a povestit despre site prietenului său, poliţistul Sorin Tudorică.

La sfârşitul lui iulie 2014, Tudorică i-a adus lui Safca un plic cu fragmente vegetale uscate de culoare verde, despre care i-a spus că au fost comandate pe site-ul sus-menţionat. Totodată, i-a cerut să-l recomande consumatorilor de droguri şi etnobotanice.

Dornic să câştige bani, agentul de poliţie a comandat mai multe colete pe site-ul www.highdistribution. În timp, a renunţat să mai vândă el substanţele primite prin poştă, de distribuţie ocupându-se Marian Vlad, Andrei Andronache şi, într-o măsură mai mică, Alexandru George Safca.

Pe parcursul anchetei, procurorii au audiat opt tineri care achiziţionaseră droguri şi etnobotanice de la cei patru inculpaţi. Majoritatea au povestit că li s-a făcut rău după ce au ingerat droguri şi etnobotanice, unii ajungând la spital pentru îngrijiri medicale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: