Microbuz şcolar folosit pentru echipa de fotbal. Elevii, trimişi la şcoală cu maşinile unor firme private

Microbuz şcolar folosit pentru 
echipa de fotbal. Elevii, trimişi la şcoală cu maşinile unor 
firme private

FOTO adevarul.ro

Elevii de liceu din comuna brăileană Viziru, care fac naveta la o unitate şcolară din oraşul Însurăţei, situat la peste 10 kilometri distanţă, se plâng că de la începutul actualului an şcolar primăria din localitate nu le mai pune la dispoziţie microbuzul şcolar, pentru care plăteau un abonament lunar. În schimb, primarul asigură gratuit transportul echipei de fotbal din comună.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Primăria Viziru ne-a pus la dispoziţie două microbuze şcolare, în perioada octombrie 2014 - iunie 2015, ca să mergem la liceu, la Însurăţei. Noi plăteam 56 de lei pe lună. În acest an, primarul ne-a spus că nu ne mai poate asigura transportul. Dar, dacă pentru noi nu mai are bani, pentru echipa de fotbal din Viziru are. Le cumpără echipamente şi le asigură transportul chiar cu microbuzele cu care trebuia să mergem noi la şcoală. Acum, noi mergem cu o firmă privată, dar nu prindem mereu loc, stăm înghesuiţi, în picioare. Am vrut să discutăm şi cu viceprimarul, însă ne-a vorbit aşa, cu superioritate, nu am rezolvat nimic", au afirmat câţiva elevi, citaţi de cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”.

Primarul comunei Viziru, Dima Priceputu, nu neagă faptul că foloseşte microbuzele şcolare pentru echipa de fotbal, în detrimentul elevilor de liceu din localitate. El spune, însă, că face acest lucru deoarece nu toţi elevii îşi achitau abonamentul prevăzut de legislaţia în vigoare.

„Anul trecut, am dat, într-adeăvr, două microbuze să transporte elevii. Ministerul Educaţiei le decontează biletele prin şcoală. Eu le-am spus să plătească Primăriei Viziru contravaloarea biletului şi le asigur transportul. Dar ce se întâmplă? Mulţi spun că nu au de unde să plătească la primărie transportul, mă amână cu banii de pe o lună pe alta. O parte din ei plătesc, nimic de zis, o altă parte nu plătesc şi se urcă cu forţa în microbuz. În aceste condiţii, am fost nevoit să opresc transportul acestor copii, pentru motivul că unii plătesc şi alţii nu. Banii se decontează de la minister, însă eu nu am ce bani să le decontez, dacă ei nu-mi plătesc. Sunt maxi-taxi private, din oră în oră, care transportă oameni, de exemplu pe ruta Brăila - Bărăganu, iar copiii care se duc de la Viziru la Însurăţei pot să meargă cu aceste microbuze", ne-a declarat Priceputu.

Cât priveşte echipa de fotbal, primarul Dima Priceputu spune că trebuie să încurajeze fenomenul sportiv din comună, la fel cum se întâmplă şi în alte localităţi din ţară. "Este adevărat că echipa de fotbal este transportată cu microbuzul respectiv. Trebuie să am şi echipă de fotbal, cum au toate comunele din ţară. Sunt tineri în localitate care trebuie să practice şi ei un sport, nu? Le pun şi eu un microbuz la dispoziţie pentru situaţiile în care au meciuri în deplasare. Şi primarii din celelalte comune fac acelaşi lucru, ca şi mine”, mai spune primarul din Viziru.

Dima Priceputu promite, totuşi, că ar putea transporta din nou elevii, dacă va ajunge la o înţelegere cu părinţii acestora, în sensul ca toată lumea să plătească abonamentele lunare, astfel încât Primăria să poată deconta banii la Ministerul Educaţiei şi să nu mai iasă în pierdere.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: