Decizia Ministerului Sănătăţii: spitalele din Brăila vor trata doar pacienţii infectaţi cu virusul COVID-19 din judeţ

Decizia Ministerului
Sănătăţii: spitalele din Brăila vor trata doar pacienţii infectaţi cu virusul
COVID-19 din judeţ

Cătălin Boboc, prefectul judeţului Brăila Foto: Facebook/pagina personală

Scandalul declanşat după propunerea DSP Galaţi ca persoanele infectate cu coronavirus din Galaţi să fie transferate la Brăila, iar ceilalţi bolnavi să fie trataţi la Galaţi, a fost tranşat de Ministerul Sănătăţii.

O adresă trimisă de DSP Galaţi, prin care se propunea un transfer de bolnavi între Galaţi şi Brăila, a creat un scandal imens, din care nu au lipsit acuzaţiile şi ameninţările cu moartea la adresa şefei DSP Galaţi.

În urma discuţiilor cu Ministerul Sănătăţii, s-a decis finalmente ca spitalele din Brăila să trateze doar bolnavii cu COVID-19 din judeţul Brăila.

”În urma discuţiilor pe care le-am purtat ieri, 23.03.2020, cu reprezentanţii unităţilor spitaliceşti aflate în subordinea administraţiei publice din Brăila şi a transmiterii, de către aceştia, a planurilor albe necesare gestionării actului medical în situaţii de criză, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a înaintat către Ministerul Sănătăţii planul de gestionare a pandemiei COVID-19, la nivelul judeţului. Astăzi, în cadrul videoconferinţei organizată de Ministerul Sănătăţii, unde am participat alături de conducerea DSP Brăila şi managerii unităţilor spitaliceşti, acest plan a fost acceptat. Astfel, la nivelul judeţului Brăila se va asigura DOAR tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19, care prezintă şi patologii asociate, DIN JUDEŢUL NOSTRU. DSP Brăila va transmite cetăţenilor întreaga procedură pe care o vor avea de urmat pentru problemele de ordin medical, dar şi locaţiile pe care le vor avea la dispoziţie”, a scris Cătălin Boboc, prefectul judeţului Brăila pe Facebook. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: