Bătălie politică pentru funcţia de membru AGA la compania de transport public din Brăila

Bătălie politică pentru funcţia de membru AGA la compania de transport public din Brăila

Consiliul Local Brăila

Consiliul Local Municipal Brăila (CLMB) l-a ales cu 19 voturi “pentru” dintr-un total de 24 de voturi pe consilierul local PUER Dan Păun ca membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Braicar, compania de transport public local. Decizia i-a nemulţumit pe membrii PDL care îl propuseseră pe consilierul judeţean Marian Sârbu, însă au fost refuzaţi pe motiv că acesta nu este şi consilier local.

Ştiri pe aceeaşi temă

CLM Brăila a decis ca Dan Păun să fie înlocuitorul PDL-istului Daniel Mitrofan în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor la SC Braicar, acesta din urmă demisionând recent din această funcţie.  PDL-istului Marian Fusea l-a propus pentru poziţia de membru în AGA la SC Braicar pe consilierul judeţean Marian Sârbu, amintind totodată că postul se cuvine PDL, conform unor negocieri din 2012.

Cererea acestuia a fost însă refuzată categoric de primarul Aurel Simionescu, care a afirmat că membrii AGA trebuie neapărat să facă parte din CLM. "Conform articolului 37 din Legea 215, persoanele împuternicite să reprezinte interesele Unităţii Administrativ Teritoriale în societăţi comerciale, regii autonome sunt desemnate prin hotărârea CLM în condiţiile legii, respectându-se configuraţia politică de la ultimele alegeri locale", a fost explicaţia secretarului interimar al judeţului, Ion Drăgan.
 
Fără prefect, contestaţia nu are unde să ajungă
 
Prefectul judeţului Brăila a fost demis de vicepremierul Liviu Dragnea pentru că nu a gestionat eficient problema deszăpezirii , astfel încât, Alexandru Nazare aşteaptă ca Victor Ponta să numească un nou prefect la Brăila ca să poată depune contestaţia hotărârii Consiliului Local.
 
“Primarul interpretează legea cum îi convine şi cum îi vine lui mai bine, iar noi avem o altă interpretare a legii. Când s-o trezi Ponta să pună un prefect, o să îi şi scriem prefectului că noi, PDL-ul, contestăm această hotărâre de Consiliu Local", a declarat Nazare.
 
Din AGA "Braicar" mai fac parte Adrian Traian (PPDD), Florin Dumitru (PSD) şi Loredana Virginia Badiu (PSD), arată site-ul romaniamama.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările