Au găsit o bombă în cimitir

Au găsit o bombă în cimitir

Astfel de proiectile pot fi foarte periculoase, chiar dacse află într-o stare de oxidare avansată  FOTO Florentin Coman

Un proiectil de calibrul 150 mm, în stare avansată de oxidare dar încă activ, a fost găsit, marţi dimineaţă, în cimitirul satului Filipeşti, comuna Surdila Găiseanca. Descoperirea a fost făcută de câţiva gropari care săpau o groapă pentru înhumarea unei persoane decedate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Groparii nu s-au pierdut cu firea şi au anunţat imediat autorităţile, iar echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” Brăila a sosit în scurt timp la faţa locului, pentru a prelua elementul de muniţie în condiţii de siguranţă. Bomba provine din timpul războiului şi urmează să fie distrusă prin metoda exploziei controlate.

Specialiştii ISU Brăila spun că groparii din Filipeşti au acţionat corect. Ei reamintescă că, de fiecare dată când se găsesc astfel de elemente de muniţie, trebuie anunţate imediat autorităţile, indiferent de starea de degradare a proiectilelor. Muniţiile nu trebuie atinse cu mâna sau alte obiecte.

Ridicarea, transportul şi introducerea lor în diferite încăperi sau locuinţe se interzice, iar comercializarea către agenţii de colectare a fierului vechi se pedepseşte cu sancţiuni drastice. Muniţiile nu trebuie lovite, băgate în foc, tăiate cu fierăstrăul sau scule electrice, şi în niciun caz nu trebuie folosite pentru improvizarea diferitelor unelte în gospodărie.

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: