Angajaţii brăileni ai Loteriei Naţionale sar în apărarea fostei şefe. Aceasta a fost demisă de conducerea companiei pentru că a mărit salariile subordonaţilor

Angajaţii brăileni ai Loteriei Naţionale sar în apărarea fostei şefe. 
Aceasta a fost demisă de conducerea companiei pentru că a mărit 
salariile subordonaţilor

Angajaţii filialei brăilene a Loteriei Naţionale se declară indignaţi de concedierea managerului care le-a majorat salariile   FOTO Florentin Coman

Sindicatul Liber „Loto”, la care sunt afiliaţi 32 din cei 35 de lucrători comerciali ai Punctului de Lucrul Judeţean Brăila al Loteriei Naţionale protestează împotriva demiterii managerului acestei filiale, Nicoleta Bărbieru. Potrivit sindicaliştilor, şefa filialei brăilene ar fi fost concediată de conducerea Loteriei deoarece a majorat salariile subalternilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

"De la 1 iulie, a intrat în vigoare un nou contract colectiv de muncă, la nivelul Companiei Naţionale Loteria Română. Pentru lucrătorii comerciali e prevăzută o grilă de salarizare de minim 1.050 lei şi de maxim 1.500 lei. În baza acestei grile, conducerea Grupului Judeţean de Lucru Brăila a decis să aducă salariile celor 35 de angajaţi, fără excepţie, la nivelul de 1.300 lei. Asta în contextul în care grupul de lucru din Brăila are cele mai mari încasări la nivel naţional, iar salariile lucrătorilor comerciali nu mai fuseseră majorate de 8 ani.

Numai că, din cauza acestei decizii, doamnei manager Nicoleta Bărbieru i-a fost desfăcut contractul de muncă de către conducerea Companiei Naţionale. Motivul oficial este că dânsa ar fi făcut o negociere colectivă fără a avea un mandat în acest sens. Nu a fost vorba de nicio negociere colectivă. Dumneaei a făcut o creştere salarială uniformă, pentru a nu dezavantaja pe nimeni", a declarat liderul de sindicat Călin Cociş.

Sindicaliştii se declară hotărâţi ca, în cazul în care conducerea companiei nu va reveni asupra deciziei de concediere a Nicoletei Bărbieru, să iniţieze proteste de stradă, atât în Brăila cât şi în Bucureşti şi alte oraşe.

Angajaţii brăileni ai loteriei spun că, înainte de a beneficia de majorarea salarială decisă de Nicoleta Bărbieru, aveau salariul brut de 1.050 lei. Practic, lefurile acestora au fost mărite cu circa 20%. La nivelul altor filiale din ţară, salariile s-au majorat cu doar 30 de lei, iar managerii care au procedat în acest fel nu au avut nicio problemă cu conducerea Companiei Naţionale "Loteria Română".

Citiţi şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: