Analiză: Locul în care trenul aduce moartea la Brăila/Vezi aici care sunt cauzele accidentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călcat de tren
Călcat de tren

O scurtătură a drumului spre Cartierul ANL Lacu Dulce, peste calea ferată, face periodic victime. Locuitorii din zonă, care nu au nicio trecere peste şine în apropiere, se expun, zilnic, riscului de a fi călcaţi de tren. Ultima victimă s-a înregistrat marţi.

Un bărbat de 45 de ani şi-a găsit, marţi, sfârşitul, sub roţile trenului Bucureşti - Galaţi, în punctul de trecere format ad-hoc peste calea ferată. Ca el, în acest an, alte patru persoane au păţit la fel. CFR-iştii cataloghează accidentele drept sinucideri, însă, nu de puţine ori, morţile înregistrate au fost cel puţin suspecte.

Din cauza drogurilor, a alcoolului, a etnobotanicelor şi nu numai, tot mai multe brăilence ajung să nască bebeluşi cu malformaţii

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare, care au instrumentat acest caz, spun că zona este foarte periculoasă, pentru că aici linia ferată face o curbă largă, ce permite trenurilor să circule cu viteză chiar foarte mare.

Economie fatală de timp

"Dimineaţa mai scurtăm drumul când ne ducem la serviciu, pentru că dacă mergem pe la barieră ocolim şi ne ia 15-20 de minute. Aşa, prin spatele stadionului, ajungem îmediat la punctul de adunare de la Spitalul Judeţean", ne-a declarat Ionică Jalbă, locuitor în cartierul Lacu Dulce, salariat la o firmă de salubritate din oraş.

Locul în care marţi a murit un bărbat este o scurtătură a drumului, spune localnicul Ionică Jalbă

De fiecare dată poliţiştii iau în calcul şi posibilitatea unor sinucideri. Dar singurele analizele care se fac cu ocazia necropsiei stabilesc care au fost condiţiile care au determinat accidentul.

Brăila: Video-A fost demarată campania de prevenire împotriva abuzurilor asupra copiilor

„Am sesizat în urma analizelor prezenţa alcoolului în sânge la mai mult de 50% dintre cei care au sfârşit sub roţile trenului. Dar nu înseamnă că doar alcoolul poate fi incriminat. În această primăvară în cazul persoanei lovite de tren în zona Biserici Sfântul Mina am stabilit că avea un sever defect auditiv", ne-a declarat dr. Aurelian Savu, medic legist.

Greu de văzut

De asemenea, cele mai multe accidente soldate cu victime omeneşti pe cale ferată au fost consemnate fie la primele ore a le zilei, fie după lăsarea întunericului, când acuitatea vizuală a oamenilor este sensibil diminuată", a specificat dr. Savu

Poliţiştii au stabilit identitatea bărbatului călcat de tren pe 9 noiembrie

O prezenţă masivă cum este un tren poate da impresia unui mecanism lent. De multe ori ai tendinţa să spui că ai timp să treci prin faţa sa, numai că la ora actuală, cel puţin pe linia Brăila -Făurei, una dintre cele mai bune din ţară, se circulă constant cu viteze de peste 100 km/h iar trenul pe care-l vezi venind ajunge aproape instantaneu lângă tine. Totodată, curentul de aer pe care o garnitură în viteză îl provoacă poate duce la dezechilibrarea unei persoane aflată prea aproape de calea ferată", ne-a declarat Ilie Mocanu, fost mecanic de locomotivă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite