O româncă preferă să meargă la închisoare decât să plătească o banală amendă. I-a oferit mită unui poliţist chiar în arestul Poliţiei

O româncă preferă să meargă la închisoare decât să plătească o banală amendă. I-a oferit mită unui poliţist chiar în arestul Poliţiei

Femeia, găsită vinovată pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, şi introducerea de alcool într-un centru de reţinere şi arestare preventivă, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care se stabilea să nu facă nicio zi de închisoare, cu condiţia să plătească o amendă penală stabilită de instanţă, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Atacul de la Brăila, „la limita unui act terorist“. Tânărul care a rănit 10 oameni a scris mesaje din care rezultă că a planificat să provoace un carnagiu şi haos

Atacul de la Brăila, „la limita unui act terorist“. Tânărul care a rănit 10 oameni a scris mesaje din care rezultă că a planificat să provoace un carnagiu şi haos

Motivarea magistraţilor de la Tribunalul Brăila cu privire la arestarea lui Marius Valentin Parfenie, individul responsabil de atacul din 11 noiembrie, soldat cu rănirea a zece persoane, lămureşte mai multe aspecte ale cazului. Cel mai important: din probe rezultă că individul a lăsat cel puţin un bilet prin care îşi anunţa intenţia de a omorî cât mai mulţi oameni, apoi să se sinucidă.

Şi-a mutilat pe viaţă fiica de 9 ani, tăind-o cu caterul pe faţă, şi a dat foc la gospodărie drept răzbunare, după ce concubina l-a anunţat că îl părăseşte

Şi-a mutilat pe viaţă fiica de 9 ani, tăind-o cu caterul pe faţă, şi a dat foc la gospodărie drept răzbunare, după ce concubina l-a anunţat că îl părăseşte

Judecătorii l-au condamnat la închisoare cu executare pe un bărbat de 47 de ani care şi-a pierdut cumpătul, după ce partenera de viaţă a anunţat că vrea să se despartă de el şi să se stabilească cu cei doi copii proveniţi dintr-o altă relaţie în Belgia, iar într-un moment de rătăcire şi-a mutilat fiica de doar 9 ani cu un cuter.

Uniunea Scriitorilor din România a emis comunicatul „Despre degradarea limbii române în spaţiul public“. Este bine ca scriitorii să-şi exprime şi pe această cale indignarea faţă de nevolniciile limbii scrise şi vorbite în comunitate. Şi mai bine ar fi dacă, în afara unei afabile disponibilităţi, USR ar interveni într-o manieră directă şi iscusit gândită în viaţa publică.

acum 2 zile · comentarii (11)

Pe măsură ce ne apropiem de 1 decembrie, nu trebuie să fii geniu să îţi dai seama că nu suntem unde ne aşteptam sau unde trebuia să fim. Dacă ne întreba cineva la 1 ianuarie 2007 cum va arăta România politică în 2018, în an centenar, e puţin probabil ca imaginaţia noastră să fi fost atât de creativă.

acum 2 zile · comentarii (2)

Prin expresia „Pas cu pas“, Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a definit una dintre cele trei direcţii strategice ale evoluţiei ţării noastre, în viitor. Dar, expresia „Pas cu pas“ nu îi aparţine „sasului“, sau „neamţului“ Klaus Iohannis - cum a fost etichetat de către adversari -, ci îi aparţine poporului român.

acum 2 zile · comentarii (0)

S-au întors de la Paris pentru a-şi împlini un vis la construcţia căruia şi eu vă invit, copiii lui Maitec, mai exact fiul lui, scenograful şi fotograful de elită Ştefan împreună cu soţia lui, Dana, fireşte Maitec, de asemenea artistă a fotografiei, care au cucerit recunoaşterea capitalei artelor şi a tuturor experimentelor inovatoare în spaţiul plasticii, al imaginii, al cultivării frumosului în ipostazele lui cele mai diverse.

acum 2 zile · comentarii (0)

Strategia #wageledgrowth trebuie să continue (chiar dacă cu o viteză mai mică) până se va reduce la un nivel rezonabil diferenţialul de venituri dintre România şi ţările dezvoltate. În continuare strategia #wageledgrowth trebuie combinată cu strategia #investmentledgrowth, adică un Big Push Investiţional din toate sursele de finanţare posibile: buget, fonduri europene, Investiţii străine directe, împrumuturi şi Parteneriate Public Privat.

acum 2 zile · comentarii (2)

În martie 2018, la Congresul PSD, Dragnea declara: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“. La doar şase luni distanţă o propune pe Ecaterina Andronescu ministru al Educaţiei. Ce s-a schimbat între timp? Doar se ştie că începând cu anul 2000 toate schimbările din sistem au fost realizate, impuse, propuse sau sugerate de către doamna Andronescu.

acum 2 zile · comentarii (10)

„Dacă tot împlineşte 80 de ani de Crăciun, Emil Brumaru merită măcar 80 de nimfe-ntr-un dulap“, spune criticul Bogdan Creţu despre antologia de poezie pe care a îngrijit-o la editura Junimea. Poetul va fi prezent la lansarea volumului „80 de nimfe într-un dulap“ sâmbătă, 17 noiembrie, la standul editurii Junimea de la Gaudeamus.

acum 2 zile · comentarii (5)

Am auzit asta de mii de ori. Mama a crescut într-un bordei, într-o familie de ţigani, într-un sat sărac şi uitat de lume care nu este nici acum electrificat complet. Bunicii nu aveau încălţări şi bunicul nu a avut niciodată o curea pentru pantaloni. Mama avea de mers 6 kilometri până la şcoală, iar iernile din Budrea sunt dure şi cu multă zăpada.

acum 3 zile · comentarii (9)

Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

acum 3 zile · comentarii (3)

Sunt ipotezele implicite sau explicite făcute de mass-media înţelese, deliberate, gândite de cetăţeni? Cine controlează şi dă formă agendei politice a noului mediu mass-media? Care sunt caracteristicile acestei noi epoci media? La aceste întrebări ne răspund Michael Delli Carpini şi Bruce Williams de la Universitatea din Pennsylvania.

acum 3 zile · comentarii (0)
Postari Recente