Jurnalul unui incest. Cronica sfâşietoare a unei fete violate timp de 11 ani de fratele mai mare

Jurnalul unui incest. Cronica sfâşietoare a unei fete violate timp de 11 ani de fratele mai mare

O fată a fost folosită în fel şi chip ca obiect sexual de fratele ei mai mare, timp de 11 ani, încă de când ea avea 6 ani, iar el - 13 ani. Chinul, de care aveau ştiinţă rudele, a fost curmat abia când fata s-a mutat de acasă şi i-a lăsat tatălui ei jurnalul ţinut în perioada abuzului. Bărbatul l-a predat direct Poliţiei. Violatorul este nemulţumit că pedeapsa aplicată de judecători, de 5 ani de închisoare, este prea mare.

Ne aflăm din nou într-un moment când nedreptăţile şi injustiţia sunt la apogeu, hrănite şi îngrăşate tot de mai marii demnitari ai zilei şi de legile strâmbe făcute de aceştia. Iar unii dintre aceşti demnitari ai zilei au profitat să urce la butoane pe spatele zecilor, sutelor de mii de români care, anii trecuţi, au ieşit în stradă să ceară o justiţie liberă şi independentă!

acum 6 zile · comentarii (4)

Studiul publicat pe 15 septembrie sub semnătura a trei cercetători (Richard Wike, Lanell Fetterrhof şi Mara Mordecai) de de la Pew Research Centre (PRC) are două caracteristici: păstrează integral stilul precis şi acurateţea studiului bazat pe analiză statistică cu care ne-a obişnuit în ultimele decenii.

acum 6 zile · comentarii (21)

« Încătuşarea corpului în spaţiul restrâns de acasă a fost însoţită de o descătuşare interioară. Prin urmare, în ciuda izolării, am avut un puternic sentiment de libertate. Faptul de a scrie a fost, cred, un mecanism psihologic de apărare. Pentru mine, ieşirea interioară din izolare din timpul stării de urgenţă a fost cred mai importantă decât ieşirea ulterioară a corpului. »

acum 6 zile · comentarii (0)

Războiul informaţional şi-a dezvoltat instrumentele şi capacităţile de acţiune la nivele greu de anticipat. Când Rusia e autorul, ne putem aştepta la mult mai mult, pentru un stat care investeşte de peste 10 ani în instrumentarul necesar.

acum 6 zile · comentarii (56)

Anostă şi lipsită de zvâc, umbrită de dezbaterile mass-media care au în centru redeschiderea şcolilor şi bâlbele guvernamentale de la începerea noului an şcolar, campania electorală pentru primăria Municipiului Bucureşti s-a intensificat pe ultima sută de metri, iar Nicuşor Dan se profilează deja drept marele perdant al acestei competiţii.

acum 6 zile · comentarii (30)

Se scrie de multă vreme despre acest subiect. Degeaba. Dacă la un buget al ţării de 200 miliarde de euro, nu găseşti de cuviinţă să aloci câteva zeci de milioane pentru a nu expune sute de mii de copii riscurilor de sănătate, asta nu poate fi decât nesimţire. Să nu aud că e treaba primarilor. Şi dacă primarii sunt indolenţi, inculţi, nesimţiţi, statul ignoră sănătatea a sute de mii de copii?

acum 7 zile · comentarii (25)

Am iniţiat un proiect legislativ care obligă angajatorii să dea o cotă parte din profit angajaţilor de 7.5%. Concret, dacă ai o firmă cu 10 angajaţi şi un profit de 100.000 de lei, dai 7.500 de lei angajaţilor. Există şi facilităţi fiscale, în sensul în care angajatorii sunt scutiţi din plata acestor sume de contribuţia pentru sănătate şi asigurări sociale.

acum 7 zile · comentarii (89)

Ca de fiecare dată, din păcate, alegerile sunt fie pentru consolidarea puterii, fie pentru „a pune mâna” pe aceasta. Economia, sănătatea, educaţia, nu sunt altceva decât subiecte pentru gargară politică în campania electorală. În realitate, indiferent de context, aşa cum este şi perioada dată de COVID-19, contractele merg, iar politicienii şi guvernele indiferent de culoarea politică de care aparţin, se descurcă.

acum 7 zile · comentarii (4)

Acum câţiva ani, România curată a luat partea Clotildei Armand fără rezerve la alegerile locale. Părea că i se făcuse o nedreptate la vot, deşi nu s-a dovedit nimic (nu se dovedeşte niciodată nimic când e vorba de alegeri, numai la referendumul anti-Băsescu, când toată lumea era oricum contra lui Băsescu, s-au băgat oameni în puşcărie). Programul Clotildei nu era nici atunci cine ştie ce, plaje pentru nordul Capitalei şi alte lucruri de lux.

acum 8 zile · comentarii (0)

Mizele globale ale realităţii de acum? Evident. Dar este şi mai important că aceste mize privesc redefinirea echilibrului existent în absolut toate domeniile vieţii economice şi sociale pentru că, într-un fel sau altul, redesenează posibilităţile reale de cooperare (sau rivalităţile sistemice) care vor fi regăsite în relaţiile de cooperare internaţionale în perioada post-pandemie.

acum 8 zile · comentarii (37)

Aşa s-a întâmplat mereu. Eşti un oarecare în profesia ta, dar ai fost credincios partidului mulţi ani, ai lipit afişe, ai făcut campanii electorale, ai ajuns şef de organizaţie judeţeană, eşti bun de ministru. Chiar dacă nu ai în spate realizări profesionale remarcabile. Şi de aici începe tragedia. Ţara noastră a rămas profund centralizată.

acum 8 zile · comentarii (21)
Postari Recente