A venit vacanţa de vară. Ce trebuie să facă copiii pentru a se feri de accidente rutiere, hoţi, tâlhari sau persoane violente 0

Mult aşteptata vacanţă de vară aduce pe lângă distracţie şi timp liber petrecut cu familia şi prietenii şi o creştere a riscului de implicare a copiilor în diferite evenimente neplăcute. Plecarea în tabere ori excursii, petrecerea unor perioade de timp mai mari fără supravegherea adulţilor şi deplasările mai frecvente pe drumurile publice se pot transforma în situaţii potenţial periculoase pentru micuţi.

A venit vacanţa de
vară. Ce trebuie să facă copiii pentru a se feri de accidente rutiere, hoţi,
tâlhari sau persoane violente Vezi comentarii 0

Cum înşală escrocii prin metoda „bijuteriilor“ de aur date de pomană pentru sufletul regelui Cioabă

Cum înşală escrocii prin metoda „bijuteriilor“ de
aur date de pomană pentru sufletul regelui Cioabă

Escrocii au reuşit dintotdeauna să îşi facă un veritabil stil de viaţă din a obţine venituri ilicite pe seama naivităţii semenilor. Una dintre metodele care prind foarte bine, îndeosebi la doamne şi domnişoare, este convingerea acestora cu privire la faptul că le pot ghici viitorul, le pot face ori dezlega descântece, la final, victimele rămânând „ca prin farmec”,  fără bijuteriile de valoare.

Exerciţiu tactic organizat de pompierii brăileni în cazul unor alunecări masive de teren

Exerciţiu tactic
organizat de pompierii brăileni în cazul unor alunecări masive de teren

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a desfăşurat astăzi, 19 iunie, un exerciţiu tactic de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, având ca temă „Managementul integrat al forţelor de intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unei alunecări de teren care a generat victime mulltiple şi declanşarea planului roşu de intervenţie”.

Aniversarea unui sfert de veac de Teatru de stat cu numele celebrei Elvira Godeanu la Târgu-Jiu – un oraş care la sfârşitul veacului al XIX-lea abia număra 3.000 de locuitori, cum ne spune secretarul literar Ion Cepoi, avea totuşi o sală construită anume cu 300 de locuri, o performanţă în epocă –

acum 5 zile · comentarii (0)

INTERVIU / Piesele de puzzle ale politicii europene se reconfigurează chiar sub ochii noştri. Anticipând schimbările fundamentale care se vor produce în economiile ţărilor din UE, statele membre implicate în construcţia de proiecte de infrastructură energetică încearcă să obţină o poziţie cât mai avantajoasă în perspectiva perioadei de tranziţie ce se va finaliza cu decarbonizarea economiilor.

acum 5 zile · comentarii (1)

Unul dintre cele mai complicate puncte de divergenţă între SUA şi Turcia a fost închis, cu largul concurs al secretarului de Stat Mike Pompeo şi al secretarului Apărării, James Mattis. La 5 iunie, ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a convenit cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, în legătură cu situaţia din Kurdistanul sirian, continuând înţelegerea convenită cu predecesorul său, Rex Tillerson.

acum 5 zile · comentarii (30)

În revista satirică franceză „Charlie Hebdo” apare o caricatură (produsă în maxim zece minute) care o înfăţişează pe Simona Halep în finala Roland-Gaross. Ilustraţia o arată pe Simona cu trofeul în mâini, strigând „Fier vechi, fier vechi”. Ore mai târziu, toată ţara a sărit în aer de supărare că de ce, dom'le, „se ia francejii” de noi.

acum 6 zile · comentarii (21)

LA SCARĂ MARE În noul „Jurassic World: Fallen Kingdom“, regizorul J.A. Bayona introduce numeroase teme filozofice şi politice, care fac ca precedentele filme să pară doar un „parc de distracţii“, reuşind cel mai bun „Jurassic“ făcut vreodată. Eroii din precedentul film, Bryce Dallas Howard şi Chris Pratt, îşi reiau aici rolurile.

acum 6 zile · comentarii (1)

Procentul unioniştilor este în creştere semnificativă de la un an la altul, iar acest lucru reiese din toate declaraţiile politice făcute dincolo de Prut, indiferent că vorbim de unionişti, socialişti sau europeneşti cu acte româneşti.

acum 6 zile · comentarii (1)

Ptiu! Ce căldură?! Aerul e atât de uscat că şi băzâitul unei muşte se aude chinuit, parcă. Biata de ea!, parcă nici ea nu mai poate străbate aerul uscat. Îşi simte ceafa udă leoarcă, îşi scoate şervetul de pânză, pe care l-a confiscat de la bodega unde a mâncat ciorba de burtă cu mult usturoi, şi se şterge pe ceafă. Îi pute ceafa a usturoi, că se şterge cu şervetul ăsta de juma` de oră de când stă ca prostu` să îl aştepte pe Ghiţă.

acum 6 zile · comentarii (4)

Iată-ne la jumătate de an. Un an care se presupunea, ba chiar se dorea - dacă nu cumva încă „se doreşte” - a fi unul „de glorie”. Pe de o parte, pentru că trebuia să sărbătorim Centenarul României. Pe de altă parte, pentru că, după trei ani de creştere continuă - record european privind viteza de creştere, România trebuia să fi acumulat destulă energie pentru a-şi transforma creşterea în dezvoltare economică.

acum 6 zile · comentarii (8)

Punctul de start al lui N. Barr atunci când vorbeşte despre statul bunăstării (welfare state), este cum putem maximiza utilitatea umană, luând în calcul gusturile lor, tehnologia actuală şi resursele limitate. În acest scop, sunt economii de prim rang şi economii de rang secund (second-best).

acum 6 zile · comentarii (3)
Postari Recente