Raportul în cazul femeii ucisă de gripa porcină a ajuns la prefect

Raportul în cazul femeii ucisă de gripa porcină a ajuns la prefect

Decesul Niculinei Bărbosu( foto stânga) este anchetat de prefect

Explicaţiile oferite de  către medici sunt analizate la această oră de o echipă de specialişti din cadrul Prefecturii. Reprezentantul Guvernului la Botoşani, Cristian Roman, ameninţă că va sesiza Ministerul Sănătăţii dacă dacă ancheta în cazul femeii de 58 de ani din Bucecea, ucisă de gripa porcină, nu a fost făcută corespunzător.

Ştiri pe aceeaşi temă

,, O problemă care naşte întrebări este de ce femeia nu a fost trimisă la Iaşi când starea sa s-a agravat. Vrem să vedem dacă s-a acţionat bine,, a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului.

Toate cadrele medicale care au intrat în contact cu Niculina Bărbosu(58 ani) , femeia din localitatea Bucecea care amurit duminica trecută de gripă nouă, au fost cdhemate la raport de către reprezentantul Guvernului la Botoşani. Prefectul judeţului vrea să afle dacă medicii au gestionat corespunzător situaţia în cazul acestei paciente şi dacă femeia putea fi salvată.

Deşi a fost internată cu suspiciuni de gripă porcină, Niculina Bărbosu nu a primit tratament cu tamiflu,, Înţeleg din raport că nu era necesară administrarea acestui injectabil. Mă voi consulta cu experţii în domeniu şi vom vede cum stau lucrurile. Este vorba despre moartea unui om şi trebuie să fim responsabili,, a mai spus prefectul judeţului Botoşani.

Concluziile în cazul acestui raport sunt aşteptate zilele următoare şi vor fi prezentate Ministerului Sănătăţii.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: