Distracţiile poporului pe banii statului nemulţumesc consilierii judeţeni. ”Nu am crezut că poate fi atâta jefuială”

Distracţiile poporului pe banii statului nemulţumesc consilierii judeţeni. ”Nu am crezut că poate fi atâta jefuială”

Consilierii judeteni s-au întrunit astăzi într-o şedinţă de Consiliu Judeteţean FOTO Cosmin Zamfirache

După ce Curtea de Conturi a contestat organizarea unor evenimente de către Consiliul Judeţean,în anul 2014, considerându-le inoportune, consilierii judeţeni se arată nemulţumiţi de risipirea pe distracţii a banului public. În special unul dintre aceştia susţine că în ultimii trei ani a fost o risipă fără precedent.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primăvara acestui an raportul Curţii de Conturi după auditul la Consiliul Judeţean Botoşani prezenta ca inoportună cheltuirea unor sume de bani cu organizarea din bugetul statului a unor distracţii la care a fost invitat şi poporul. 

Totodată Curtea de Conturi a cerut înapoi banii, aproximativ 19.000 de lei folosiţi de fostul şef al judeţului, suspendat din funcţie la începutul anului, pentru nişte cursuri de perfecţionare împreună cu consilierii personali, la mare. În total prejudiciul s-ar ridica la un miliard de lei vechi.

”Am văzut o jefuială totală”

Consilierii judeţeni întruniţi astăzi într-o şedinţă ordinară se plâng de risipa făcută în ultimii ani şi faptul că instituţia va trebuie să dea banii înapoi pentru atâtea distracţii. Principalul nemulţumit a fost Dumitru Zmău, fostul şef al Poliţiei Rutiere din Botoşani, actualmente consilier judeţean. 

Acesta spune că a fost făcut un jaf fără precedent din banul public. În special cu organizarea de revelioane pentru pensionari, petreceri de 1 Decembrie şi plecări la specializări. ” Am văzut o jefuială totală. Să vedem cine va recupera banii aceştia. Eu mă simt vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat aici pentru că şi eu am lucrat în cadrul unei structuri. Atunci când eşti pus de comunitate în fruntea ei, nu poţi face atâtea încălcări câte am văzut aici. Au fost patru ani de întuneric”, a precizat Dumitru Zmău.

”Declaraţia afectează imaginea instituţiei”

Reacţia fostului şef al Consiliului Judeţean, vizat cu subînţeles de Dumitru Zmău, când a vorbit de jafuri, nu s-a lăsat mult timp aşteptată. Acesta spune că este vorba de o exagerare din partea consilierului judeţean care aduce un afront instituţie. 

” Declaraţia afectează imaginea instituţiei şi a angajaţilor care lucrează în această instituţie, nu ştiu la ce s-a referit domnia-sa, dar ca să vorbeşti de jaf... Nu există niciun raport al Curţii de Conturi care să fi calculat vreun prejudiciu pe investiţii. Cer public domnului preşedinte interimar Gheroghe Sorescu să clarifice aceste aspecte pentru că opinia publică poate înţelege prin declaraţia domnului consilier Zmău că la Consiliul Judeţean s-au furat banii cu sacul. Exclus aşa ceva”, a precizat pentru stiri.botosani.ro Florin Ţurcanu. Printre activităţile considerate risipă clară de bani publici de inspectorii curţii de conturi, au fost organizarea zilei de 1 Decembrie şi revelioanele.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:


 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările