În plină pandemie, membrii numiţi politic în consiliul de administraţie al unei societăţi cu capital de stat cer majorarea cu 50% a indemnizaţiilor

În plină pandemie, membrii numiţi politic în consiliul de administraţie al unei societăţi cu capital de stat cer majorarea cu 50% a indemnizaţiilor

Societatea Nova Apaserv Botoşani FOTO btonline.ro

Membrii Consiliului de Administraţie de la operatorul de apă al judeţului Botoşani au cerut, în plină criză epidemiologică şi economică, indemnizaţii mai mari pentru participarea la şedinţe. Toţi sunt membrii de partid şi se întâlnesc, de obicei, doar o dată pe lună.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plină pandemie, în timp ce mulţi angajaţi au fost concediaţi, trecuţi în şomaj tehnic sau au avut salariile diminuate, consiliul de administraţie al unui operator de apă cu capital de stat cere mărirea indemnizaţiilor. 

Mai precis, este vorba despre Nova Apaserv, societatea de apă şi canalizare a judeţului Botoşani, acolo unde acţionar majoritar este Consiliul Judeţean. 

1500 de lei pentru o singură şedinţă pe lună

În şedinţa de Consiliul Judeţean din această lună, membrii Consiliului de Administraţie al Nova Apaserv au cerut consilierilor judeţeni să le aprobe mărirea indemnizaţiilor. Practic aceştia doreau să primească 500 de lei în plus la indemnizaţie. Deocamdată aceştia sunt plătiţi cu 1.000 de lei pentru o şedinţă ordinară lunară. 
 
Preşedintele Consiliului de Administraţie, Narcis Ştefan a motivat această cerere a administratorilor de la apă prin faptul că indemnizaţia a rămas la acelaşi nivel ca acum şase ani, fără niciun fel de majorare. 

Consilierii Judeţeni au respins însă majorarea indemnizaţiei, considerată ca fiind inoportună. Majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie sunt din PSD, dar sunt şi doi membrii PNL plus preşedintele CA, membru Pro România. Totodată este de notorietate faptul că şefii de la Nova Apaserv au salarii impresionante.

Solicitarea membrilor CA de la Nova Apaserv Botoşani pare justificată doar dacă ţinem cont că la societatea publică similară (Apă Canal SA) care funcţionează în judeţul Galaţi indemnizaţiile sunt între 6.000 şi 8.000 de lei pe lună pentru fiecare membru al CA. Şi la Galaţi, ca şi al Botoşani, aceştia sunt numiţi tot politic şi sunt membri ai PSD.
 

Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările