Un nou caz „Elodia“. Cum a fost arestat pentru omor un cioban din Bistriţa în condiţiile în care cadavrul n-a fost găsit

Un nou caz „Elodia“. Cum a fost arestat pentru omor un cioban din Bistriţa în condiţiile în care cadavrul n-a fost găsit

Paul Toderaşc a recunoscut faptele, dar nu vrea să spună unde e cadavrul FOTO: Facebook

Paul Toderaşc, tânărul de 23 de ani bănuit că l-ar fi omorât pe bătrânul de 82 de ani din Bistriţa-Bârgăului, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Deşi nu a fost găsit cadavrul, acesta a fost pus sub acuzare şi dacă este găsit vinovat riscă decenii după gratii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 6 octombrie casa unui bătrân de 82 de ani din comuna Bistriţa-Bârgăului s-a făcut scrum, iar acesta a dispărut fără urmă. Anchetatorii cred că bătrânul a fost jefuit, iar mai apoi omorât. Casa i-ar fi fost incendiată pentru acoperirea urmelor. Bănuit de crima bătrânului este un tânăr de 23 de ani din Plopana, comuna Bacău. 
 
Deşi încă nu a fost găsit cadavrul bărbatului, presupusul criminal a fost arestat preventiv joi seara pentru 30 de zile. Acesta a recunoscut faptele, dar refuză să spună unde a ascuns cadavrul. 
 
„În data de 6 octombrie 2017, aflându-se pe raza comunei Bistriţa-Bârgăului, unde lucra ca cioban la o stână, în jurul orei 21:00, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a deplasat la locuinţa victimei, Răzvanţă Dumitru, în vârstă de 82 de ani, intrând în imobil şi cerându-i bani, inculpatul ştiind că victima ar deţine la domiciliul său o importantă sumă de bani, economisită în decursul timpului din pensie. Victima l-a refuzat pe inculpat, iar atunci acesta l-a lovit cu pumnul în zona pieptului, determinându-l să cadă cu capul pe marginea din lemn a unui pat. Apoi a continuat să-l lovească, sustrăgându-i din buzunarul pantalonilor portofelul, în care avea suma de 1.500-1.600 de lei. Apreciind inculpatul că vicima a decedat, a tras-o afară din imobil, în zona unui pârâu din apropiere, abandonând-o în acel loc şi acoperind-o cu crengi de copac. Apoi, inculpatul a revenit în locuinţă şi cu o brichetă ce o avea asupra sa a incendiat imobilul victimei, care a fost astfel distrus în întregime. În final s-a deplasat la imobilul proprietarului de la stâna de oi unde şi-a schimbat îmbrăcămintea, iar apoi a plecat la un bar din localitate, unde în jurul orei 22:30- 23:00, a cheltuit parte din bani. În timpul cercetărilor penale probându-se faptul că existau urme ce puteau fi de sânge, atât pe îmbrăcămintea purtată şi lăsată la locuinţa unde inculpatul s-a schimbat, cât şi pe bancnotele date în schimbul bunurilor cumpărate de la barul respectiv”, precizează procurorul şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sîngeorzan. 
 
Acesta este cercetat pentru omor calificat, tâlhărie calificată şi violare de domiciliu şi profanare de cadavre prin sustragerea cadavrului. Pentru toate acestea riscă decenii de închisoare, doar omorul calificat pedepsindu-se cu închisoare de la 15 la 25 de ani sau închisoare pe viaţă.
 
Deşi s-a speculat că acesta ar fi avut un complice, probele pe care le au anchetatorii indică faptul că acesta a acţionat singur. 
 
Acesta nu este primul român care este acuzat de crimă, deşi cadavrul nu a fost găsit.Poliţistul Cristian Cioacă a fost condamnat în anul 2014 la 15 ani şi opt luni de închisoare cu executare, după ce şi-ar fi omorât soţia, pe Elodia Ghinescu. Şi în acel caz, cadavrul acesteia nu a fost găsit. 
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările