Lucian Sânmărtean, cu lacrimi în ochi la ceremonialul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului. Soţia i-a fost alături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri la prânz, unul dintre cei mai valoroşi şi talentaţi fotbalişti din istoria fotbalului românesc a fost numit cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud. Cu lacrimi în ochi şi cu o modestie rar întâlnită bistriţeanul a mulţumit celor „patru eroi din viaţa sa”: părinţii, fiica şi soţia, pentru tot ce a realizat pe plan fotbalistic.

6 personalităţi marcante care s-au născut pe meleaguri bistriţene sau au făcut cinste judeţului Bistriţa-Năsăud au primit vineri titulatura de cetăţean de onoare al judeţului. Dintre aceştia doar trei au fost prezenţi să îşi ridice premiile care au constat într-o diplomă şi o statuie realizată de Grigore Bradea, un alt renumit artist bistriţean care a făcut cinste judeţului.

Printre cei care au primit cu doar câteva zile înainte de Crăciun titulatura de cetăţean de onoare se numără generalul Ioan Birişiu, care este şi cetăţean de onoare al municipiului, (povestea sa impresionantă de viaţă a fost redată şi de Adevărul aici) ,artistul Marcel Lupşe, care a avut 18 expoziţii internaţionale şi 51 de expoziţii personale în ţară şi străinătate şi ale cărui lucrări figurează în colecţii de stat, muzeale şi particulare din 20 de ţări.

De asemenea, a mai primit titulatura de cetăţean de onoare profesorul universitar Liviu Maior care a fost ministru al Educaţiei şi a făcut parte din grupul de reflecţie al fostului preşedinte francez Valery Giscard d`Estaing care a elaborat Constituţia Europeană. Acesta a publicat 10 cărţi şi peste 150 de articole şi studii.

Cetăţean de onoare este începând de vineri şi Heinrich Schnatmann care s-a implicat în dezvoltarea infrastructurii sociale, educaţionale şi spitaliceşti din Bistriţa-Năsăud, organizând peste 75 de transporturi umanitare în judeţ. Titulatura este primită şi de inginerul Georg Lecca, care a reprezentat TUV, o instituţie de experţi tehnici de control, care are ca obiect de activitate în România şi ţările vecine acesteia, pregătirea firmelor pentru export şi urmărirea producelor care ies la export.

Nu a fost uitat nici unul dintre cei mai apreciaţi şi talentaţi fotbalişti români, Lucian Sânmărtean care a ţinut să fie prezent vineri la Bistriţa şi să le mulţumească autorităţilor pentru această onoare. Acesta a ţinut să dedice toate rezultatele sale fotbalistice soţiei sale, fetiţei sale de doar câţiva anişori şi părinţilor săi, pe care i-a numit „cei patru eroi din viaţa mea”.

Încercat de emoţii, Lucian Sânmărtean a primit cu modestie atenţia care i s-a acordat pe tot parcursul ceremonialului de vineri. Tot vineri, Lucian Sânmărtean a primit un premiu de la Gazeta Sporturilor, precum şi unul de la compania bistriţeană Rombat, reprezentanţii acesteia spunându-i sportivului mai în glumă mai în serios că va avea asigurate bateriile la maşină pe tot parcursul vieţii.

Alături i-a fost şi fiica de doar câţiva anişori, dar şi soţia sa Maria, care pare să se simtă mai bine, după ce a petrecut luni bune într-un spital din Viena.

 




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite