Fostul şef al Finanţelor ar putea ajunge după gratii. Curtea de Apel Cluj menţine pedeapsa cu închisoarea

Fostul şef al Finanţelor ar putea ajunge după gratii. Curtea de Apel Cluj menţine pedeapsa cu închisoarea

FOTO: mesagerul.ro

Cresc şansele ca fostul şef al Finanţelor Sabin Ilieşi să ajungă după gratii. Acesta a fost condamnat de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud în aprilie la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, iar Curtea de Apel Cluj menţine pedeapsa. Acesta este acuzat de trafic de influenţă, complicitate la fals, corupţie sau uz de fals.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul făcut de fosul şef al Finanţelor Sabin Ilieş, menţinând pedeapsa dată de Tribunalul Bistriţa-Năsăud în primăvara acestui an. Decizia instanţei clujene poate fi atacată.

Sabin Ilieş a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, corupţie şi folosirea influenţei în vederea obţinerii de bani sau alte foloase. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şase funcţionari publici şi profesori universitari.

Fostul şef al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud a fost trimis în judecată în 2009 de către procurorii DNA Cluj. Procurorii spun că Sabin Ilieş, în calitate de prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, s-a folosit de influenţă şi autoritate intervenind de mai multe ori pentru promovarea examenelor, mărirea notelor sau înscrierea la facultate a unor persoane după ce anul universitar deja începuse, toate acestea în schimbul unor sume de bani sau alte bunuri.

De asemenea,  în perioada octombrie-noiembrie 2005, când Sabin Ilieşi era consilier judeţean al PNL, i-a pretins unui administrator de firmă 6.000 de euro pentru a interveni pe lângă comisarul şef al Gărzii Financiare, pentru un control fără probleme la societatea comercială în cauză.

Procurorii susţin că în 2006, acesta ar fi pretins altei persoane 1500 de euro, promiţând că o va ajuta pe fiica persoanei respective să câştige concursul pentru ocuparea unui post de consilier juridic în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.Vă mai recomandăm:

Sabin Ilieşi, fostul şef al Direcţiei Finanţelor Publice, condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare cu executare

Firma fostului director de la Finanţe executată silit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările