Cât l-a costat pe un bistriţean o cafea băută în celălalt capăt al oraşului: „Are şanse serioase să intre în Cartea Recordurilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul pe care cafeaua l-a costat 2.000 de lei FOTO Jandarmeria
Tânărul pe care cafeaua l-a costat 2.000 de lei FOTO Jandarmeria

Un bistriţean care a traversat tot oraşul pentru a bea o cafea a fost amendat de jandarmii locali cu o sumă mare de bani.

„Un bistriţean are şanse serioase să intre în Cartea Recordurilor, după ce ‘’a plătit 2000 de lei pentru o cafea’’.

Pe fondul unor neînţelegeri cu partenera de viaţă, un bistriţean, în vârstă de 32 de ani a plecat de acasă pentru a-şi savura cafeaua în oraş, la o distanţă considerabilă de domiciliu.

Cu toate că măsurile Ordonanţelor Militare interzic ieşirile fără un motiv bine întemeiat, bărbatul a ales să îşi bea cafeaua în zona Han, deşi domiciliul său se află tocmai în celălalt capăt al oraşului.

De această dată, bărbatul nu s-a întâlnit însă cu reprezentanţii care omologhează recordurile mondiale, ci cu un echipaj de jandarmi.

Jandarmii bistriţeni nu i-au aplicat ‘’recordul’’ amenzii, iar acum, bistriţeanul va avea de plătit 2000 de lei pentru nerespectarea măsurilor care privesc restricţiile de circulaţie, conform Ordonanţei Militare nr. 3 din 2020.

Morala: În această perioadă, alege să-ţi bei cafeaua acasă, este mult mai ieftin!“, anunţă Jandarmeria pe pagina de Facebook. 

Ce prevede Ordonanţa militară nr. 3 cu privire la circulaţia persoanelor

Art. 1. – Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

e) deplasările scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi sportive de echipă), cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole;

i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite