A doua şcoală inaugurată la Bistriţa într-o săptămână. C. Baba îşi aşteaptă elevii din ianuarie

A doua şcoală inaugurată la Bistriţa într-o săptămână. C. Baba îşi aşteaptă elevii din ianuarie

Noua clădire a liceului Corneliu Baba

Elevii de la Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba din Bistriţa vor scăpa de se înghesiut în săli puţine şi vor avea la dispoziţie ateliere moderne după ce s-au finalizat lucrările la clădirea de pe strada Dornei

Ştiri pe aceeaşi temă

Clădirea istorică de secol XVI a fost modernizată începând cu anul 2006, iar în 2008 au mai început o serie de lucrări care au fost recepţionate miercuri şi care au transformat spaţiul într-un adevărat muzeu modernist. Compartimentată modern şi cu tablouri extraordinare, realizate de tinerii care studiază aici sau de profesori care predau, clădirea este una extrem de atractivă şi a devenit un spaţiu perfect pentru studierea artelor.


Click pe poze pentru galerie foto

Banii pentru ultimele lucrări au venit o parte de la Consiliul Local şi Ministerul Dezvoltării, 7 milioane de lei şi o sponsorizare de 70.000 de euro de la Banca Transilvania din Cluj-Napoca. Lucrările au fost efectuate de către SC Creativ Group din Bistriţa, aceeaşi firmă care a modernizat şi Colegiul Naţional Andrei Mureanu, inaugurat săptămâna trecută.

În noua clădire vor funcţiona atelierele de arte plastice pentru cei 400 de elevi care studiază aici, dar şi 12 camere de internat şi birourile profesorilor de specialitate.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările