Un şef din Poliţia Română a mers în vacanţă la Barcelona pe banii unui inculpat. DNA a clasat cazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful IPJ Bistriţa-Nădăud, Mihai Ovidiu Lupşa. FOTO: Răsunetul
Şeful IPJ Bistriţa-Nădăud, Mihai Ovidiu Lupşa. FOTO: Răsunetul

Dosarul în care liderul de sindicat Florian Râpaş îl acuză pe şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Mihai Ovidiu Lupşa, că a mers în vacanţă la Barcelona pe banii unui inculpat, cercetat de subalternii săi, a fost clasat. Cum explică DNA Cluj decizia.

DNA a clasat un dosar în care era cercetat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Mihai Ovidiu Lupşa, relatează Evenimentul Zilei.

„Din surse demne de încredere, din cadrul poliţiei bistriţene, am aflat faptul că şeful IPJ Bistriţa-Năsăud, Mihai Ovidiu Lupşa, în luna iunie 2017, acum şi atunci şef al Inspectoratului Judeţean de poliţie, şi-a petrecut concediul de odihnă, la Barcelona, pe banii numitului Cristian Hoalbă, care, la acea vreme, avea calitatea de inculpat, într-un dosar penal instrumentat de subordonaţii domnului Lupşa, şeful inspectoratului!”, a relatat sursa citată.

Acleaşi surse au dezvăluit, pentru evz.ro, că „inculpatul Hoalbă Cristian i-a achitat inspectorului şef Lupşa Mihai Ovidiu şi soţiei sale, atât biletele de avion prin WIZZ AIR, cât şi sejurul de câteva zile la Barcekina-Spania.   

Un lider de sindicat a sesizat DNA

Agentul de poliţie Florian Râpaş, liderul Biroului Teritorial Bistriţa-Năsăud – Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), a postat un filmuleţ pe o reţea de socializare în care susţine că a făcut o plângere către DNA care îl vizează pe inspectorul şef al IPJ BN, Mihai Ovidiu Lupşa.

Agentul susţine faptul că Lupşa a călătorit în cursul lunii iunie 2017 în Spania, la Barcelona, pe banii lui Hoalbă Cristian, inculpat într-un dosar instrumentat de Serviciul Investigaţii Criminale al IPJ Bistriţa-Nădăud.

Râpaş susţine că „Hoalbă i-a plătit lui Lupaş bilete de avion şi sejurul de 4 sau 5 zile la Barcelona. Acest fapt e confirmat de cercetarea efectuată de DNA CLuj”. 

În Ordonanţă de clasare scrie: „referitor la presupusa primire de către şeful IPJ Bistriţa-Năsădu cu titlul de foloase necuvenite a unor bilete avion şi a unui sejur în Barcelona, din probele adminsitare a rezultat că într-adevăr pentru perioada 15 mai -19 mai 2017 au fost achizţionate de la Wizz Air pe numele susnumitului şi a soţieia, bilete de avion dus-întors Cluj-Napoca Barcelona, plata fiind făcut de Holabă Cristian cu un card bancar.”

Inculpatul a recunoscut


„Cu ocazia audierii, Hoalbă recunoaşte acest fapt”, se arată în documentul DNA citat de Râpaş. 

În acelaşi document există şi mărturia primarului din Prundu-Bârgăului, Doru Crişan, care precizează faptul că atât el, cât şi naşul sau, Hoalbă Cristian, aveau carduri cu discount din partea operatorului de transport aerian, iar plăţile le făceau când unul, când celălalt, pentru întreg grupul, ulterior recuperând banii şi de la ceilalţi.

Din cercetarea făcută de către DNA „nu rezultă indicii prin care Mihai Ovidiu Lupşa să fi intervenit în dosarul instrumentat de IPJ BN, acolo unde finul acestuia avea calitatea de inculpat, astfel că acuzele aduse de Florian Râpaş, cele de „primire de foloase necuvenite”, nu au putut fi probate iar dosarul a fost clasat”.

Va contesta ordonanţa de clasare

Florian Râpaş, în calitatea lui de lider de sindicat, a precizat pentru stridebistriţa.ro faptul că va contesta această ordonanţă în instanţă şi că este pregătit şi cu un avocat în acest sens faptul că va contesta această ordonanţă în instanţă şi că este pregătit şi cu un avocat în acest sens. Redacţia noastră a încercat să intre în legătură şi cu inspectorul şef al IPJ BN, Mihai Ovidiu Lupşa, însă fără succes. Acesta se pare că este în concediu medical din data de 19 octombrie.

„Redacţia noastră a încercat să intre în legătură şi cu inspectorul şef al IPJ BN, Mihai Ovidiu Lupşa, însă fără succes. Acesta se pare că este în concediu medical din data de 19 octombrie”, arată sursa citată. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite