Opt copii orfani de tată au nevoie de ajutor ca să treacă iarna. Micuţii locuiesc cu mama lor într-o cămăruţă

Opt copii orfani de tată au nevoie de ajutor ca să treacă iarna. Micuţii locuiesc cu mama lor într-o cămăruţă

Şase din cei opt copii ai familiei. FOTO: Arhivă personală

La vârsta la care alţi micuţi descoperă cu zâmbetul pe buze jocurile copilăriei, opt copii din localitatea maramureşeană Bârsana dau piept cu greutăţile vieţii. Rămaşi orfani de tată, aceştia locuiesc într-o cămăruţă împreună cu mama lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Familia Benţa din Bârsana trăia modest, din venitul pe care îl realiza capul familiei, lucrând cu ziua pe la vecinii din comună. În urmă cu o săptămână însă, bărbatul în vârstă de 36 de ani, apăsat de griji, şi-a pus capăt zilelor. Părea conştient de faptul că trebuie să îşi îngrijească familia, până când a fost găsit spânzurat într-o livadă. 
 
„Casa în care locuiesc a fost construită de către comunitatea din Bârsana prin intermediul autorităţilor locale, împreună cu Parohia Ortodoxă Română şi Mănăstirea Bârsana. S-a format o echipă coordonată de Primăria comunei Bârsana şi Parohia Ortodoxă Bârsana, pentru a finaliza finisajele interioare şi exterioare la casa acestor copii şi avem în discuţie extinderea acestei imobil care este format doar din 2 camere şi o baie, momentan doar o singură cameră fiind locuibilă. Să locuiască 9 persoane într-o cameră este deasupra cuvântului inuman. Aşteptăm sprijinul tuturor care doresc să ajute aceşti opt copii rămaşi orfani!”, a spus Teodor Ştefanca, primarul comunei Bârsana.
 
Apel către oamenii cu suflet mare
 
Situaţia celor opt copii, cel mai mic dintre ei de 9 luni, iar cel mai mare de 12 ani, a ajuns şi în atenţia Parohiei Ortodoxe din localitatea Bârsana. 
 
„Aşteptăm sprijinul tuturor care doresc să ajute aceşti opt copii rămaşi orfani. Duminica trecută (n.r. - 6 octombrie) s-a făcut o colectă în toate parohiile din Protopopiatul Sighet pentru a sprijinii financiar această familie şi cazuri asemănătoare, în care există un cont deschis în cadrul sectorului social filantropic al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Rugăm pe toţi cei care doresc să ajute această familie greu încercată!”, a scris preotul Marcel Oprişan, pe o reţea de socializare.
 
Liceenii şi profesorii Liceului Teoretic Marmaţia din Sighetu Marmaţiei s-au alăturat campaniei de ajutorare. Astfel, în incinta unităţii de învăţământ se colectează donaţii în rechizite, haine, jucării şi alimente neperisabile. 
 
Pe numele mamei celor opt copii, reprezentanţii Primăriei comunei Bârsana au deschis un cont bancar umanitar la Banca Cooperatistă Tisa, cu următorul număr de cont în care se pot face donaţii: RO39CRCOX250200000369433 (Benţa Lenuţa – Maria.)
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: