FOTO Tunsoare de Crăciun pentru câini. Cât costă să-ţi răsfeţi patrupedul la salon

FOTO Tunsoare de Crăciun pentru câini. Cât costă să-ţi răsfeţi patrupedul la salon

Tunsoare pentru căţei. FOTO: Arhivă personală

În saloanele de înfrumuseţare pentru câini este aglomeraţie mare înainte de Crăciun. Frizerii de câini au şi până la şapte clienţi pe zi, stăpâni care-şi doresc ca patrupedul lor să arate impecabil de sărbători.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă la prima vedere pare doar un moft să-ţi duci prietenul necuvântător la salonul de tuns şi coafat, ei bine, nu este aşa. Un salon canin din Baia Mare oferă astfel de servicii, iar cererea înainte de Crăciun a explodat.

Dacă într-o lună normală, în medie, până la patru-cinci proprietari de câini apelează zilnic la serviciile salonului, de sărbători cererea a crescut la şapte. Iar groomerii ar avea şi mai mult de muncă, doar că nu pot coafa mai mulţi câini deoarece mulţi dintre ei sunt de talie mare.
 
 
„Îngrijirea câinelui este un domeniu în ascensiune pentru că în tot mai multe case îşi găseşte locul şi rostul câte un căţel. Proprietarii de câini încep să îşi răsfeţe câinii mai des, sunt mai atenţi cu ei şi îi tratează ca pe un membru al familiei. Şi aici vorbim inclusiv despre atenţia acordată în privinţa garderobei, coafurii şi a produselor cosmetice sau de îngrijire”, a declarat Sebastian Raul Ungur (foto sus), adminstratorul Daisy Pet Salon Baia Mare.
 
Preţurile diferă în funcţie de talie, tipul de blană, frizură, dar şi numărul de vizite de la salon. Astfel, acestea încep de la 90 de lei şi pot ajunge până la 350 de lei.
 
 
„Noi, cei din breaslă, muncim pentru a realiza o schimbare a percepţiei pe care o au stăpânii despre freza unui câine. Ne dorim să îi facem să renunţe la frizurile clasice, care sunt doar igienice şi să aleagă frizuri de salon, dar cât mai apropiate de standardul rasei”, a mai adăugat Sebastian Raul Ungur.
 
Pentru a completa frizura de sărbători a căţelului, proprietarii pot alege şi o hăinuţă cu motive de sărbătoare. Preţul unei astfel de piese de garderobă variază în funcţie de talia câinelui, costurile fiind între 70 şi 150 de lei.
 
 
„Tunsul câinilor este o meserie din care se poate câştiga bine, dar nu poţi să o faci dacă nu iubeşti animalele. Ai nevoie de maximă răbdare. Este o meserie în care eşti nevoit să înveţi continuu şi să fi într-o continuă evoluţie. Una dintre cele mai mari satisfacţii este când vezi efectul de WOW din partea proprietarilor când vin după căţel”, a conchis Sebastian Raul Ungur. 
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: