FOTO Inspectoratul Şcolar Maramureş nu are aviz sanitar de funcţionare. Cum arată clădirea din care se verifică avizele de funcţionare a şcolilor din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baia din Inspectoratul Şcolar Maramureş. FOTO: TL Plus Maramureş
Baia din Inspectoratul Şcolar Maramureş. FOTO: TL Plus Maramureş

Inspectoratul Şcolar Maramureş nu deţine aviz sanitar pentru funcţionare. În clădire îşi desfăşoară activitatea 70 de persoane, iar toaleta nici măcar nu are baie separată pentru femei şi bărbaţi.

GALERIE FOTO 

Lupul paznic la oi, aşa s-ar putea descrie situaţia de la Inspectoratul Şcolar Maramureş. Instituţia care verifică grădiniţele şi şcolile din judeţul Maramureş, dacă deţin autorizaţii sanitare de funcţionare nu are actele necesare pentru defăşurarea activităţii în condiţii optime. Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea inspectorii şcolari nu deţine aviz sanitar de funcţionare din cauza condiţiilor improrii. 

„Legea spune că orice instituţie publică sau spaţiu în care se desfăşoară activităţi care intră în contact cu partea umană, trebuie să aibă o notificare din punct de vedere al reglementărilor normelor igienico-sanitare, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş nu are o asemenea notificare”, spune Rareş Pop, director Direcţia de Sănătate Publică Maramureş.

Potrivit conducerii Inspectoratului, în birouri îşi desfăşoară activitatea chiar şi 5 inspectori.

„Clădirea Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş nu satisface cerinţele prevăzute de lege, deoarece birourile sunt foarte mici”, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Maramureş. 

Mai mult, condiţiile din Inspectoratul Şcolar Maramureş lasă de dorit, băile fiind un adevărat focar de infecţie. De asemenea, birourile în care îşi desfăşoară activitatea inspectorii şcolari, dar şi holurile instituţiei, au devenit şi spaţii de depozitare pentru diverse dosare. 

Potrivit legii, Inspectoratul Şcolar Judeţean, instituţie care este în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale va trebui să intre în legalitate, depunând imediat documentele în vederea obţinerii documentelor care atestă că îndeplineşte normele igienico-sanitare. 

Citeşte şi

https://adevarul.ro/stiri-locale/baia-mare/foto-doua-persoane-cazute-in-gol-de-la-etajul-5-1971953.html

Sute de profesori clujeni îl trag de mânecă pe Emil Boc, după ce i-a încărcat cu noi sarcini birocratice. „Sunt cadru didactic, nu funcţionar în administraţie”

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite