Campanie pentru recuperarea lui Ionuţ. Băieţelul declarat mort la naştere şi salvat după opt ore are o şansă să fie recuperat

Campanie pentru recuperarea lui Ionuţ. Băieţelul declarat mort la naştere şi salvat după opt ore are o şansă să fie recuperat

Povestea lui Ionuţ a fost publicată în ziarul nostru în urmă cu puţin timp. El este băieţelul care s-a născut la Sighet şi a fost declarat mort la naştere. Între timp, foarte multe peroane s-au mobilizat şi au donat bani pentru recuperarea lui Ionuţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

O aplicaţie a reţelei sociale Facebook oferă posibilitatea efectuării donaţiilor direct pe pagină, astfel că utilizatorii pot trimite invitaţii la prietenii din listă să doneze. Aceasta a fost facilitatea folosită de Asociaţia Părinţi Salvatori, care se ocupă de cazul lui Ionuţ, iar speranţa lui la o viaţă cât mai aproape de una normală începe să se contureze.

Vă reamintim, Ionuţ este băieţelul la naştere a fost declarat mort, abia după opt ore intervenindu-se pentru acordarea primulu iajutor, după ce o asistentă a văzut că îşi mişcă o mânuţă. Din cauza perioadei prea lungi în care creierul nu a fost oxigernat, leziunule suferite au condus la un diagnistic crunt: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză formă spastic-diskinetică, retrad psihic şi de limbaj, epilepsie. Ionuţ nu a mers până acum, abia de trei ani, de când face aceste sesiuni de terapie la clinica din Barcelona a reuşit să facă primii paşi. „El nu a stat nici măcar în şezut, până la trei ani. Nu credeam că va face vreodată asemenea progrese”, spune mama lui, Ilenuca Dobroschi.

Pentru el există o şansă enormă, ca în cadrul Centrului Medical Essentis din Barcelona, să continue terapiile începute în anul 2016 şi în urma cărora Ionuţ a reuşit să facă primii paşi. Părinţi salvatori a reuşit să-i ajute c câte două-trei şedinţe pe an, în urma cărra Ionuţ a făcut progrese uriaşe. Astăzi, există posibilitatea ca el să stea acolo un an pentru terapie cotinuă, având în vedere că face progrese consderabile. Pentru asta se desfăşoară o campaie intensă pe reţeaua de socializare, în ura căreia se speră adunarea sumei de 41.500 de euro, necesară pentru un an de terapie. „Am demarat o campanie pentru Ionuţ, prin intermediul facilităţii oferite de Facebook, de a dona direct pe pagina lor”, spune Vasile Vlaşin, preşedintele Asociaţiei Părinţi Salvatori. Potrivit lui, foarte mulţi oameni s-au mobilizat şi au făcut donaţii, strângându-se, până acum aproape un sfert din banii necesari. „Deocamdată sunt extrem de mulţumit de mobilizare, în jur de 350 de persoane au donat peste 14.000 de euro. Avem, însă, nevoie de 41.500 de euro, ca să îl ţinem timp de un an la terapii. În felul acesta economisim mulţi bani care, altfel, se risipesc pe transport şi cazare în regim hotelier. În plus, terapiile acelea neîntrerupte îl vor pune pe picioare definitiv, comparativ cu situaţia de până acum, când făcea câte două săptămâni, de două-trei ori pe an”, a mai menţionat el.

Campania funcţionează pe bază de invitaţii. Un utilizator Facebook îşi poate invita prietenii din listă să doneze pentru aceasta cauză, iar fiecare dintre cei invitaţi, la rândul lor, poate să trimită mai departe invitaţii. Atunci când un prieten invitat de un utilizator va dona, utilizatorul care a lansat invitaţia va fi informat. „Fiind o aplicaţie oferită de Facebook, relativ recentă, utilizatorii nu sunt încă foarte familiarizaţi cu ea, de aceea rata de răspuns este de doar 1-2%”, a mai meţionat Vasile Vlaşin.

 Pentru cei care utilizează Facebook, donaţia se poate face foarte uşor, dacă au un card: https://www.facebook.com/donate/578154519215002/

Donaţiile se pot face şi prin virament sau direct la orice agentie CEC Bank, în conturile:

RO43 CECE MM 2530 RON 0680 875 - cont în lei
RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 - cont în euro - cod BIC (Swift) CECEROBU sau CECEROBUXXX
Titular cont: Asociaţia pentru Educaţie şi Caritate - Cod Fiscal 9373178
Pentru depunere la ghiseul CEC Bank e suficient să spuneţi Codul Fiscal 9373178 
Societatile comerciale pot face donaţii pe baza de Contract de sponsorizare, iar suma donată poate fi dedusă din impozitul pe profit.

 

Mai puteţi citi:

Povestea unui băieţel care a supravieţuit miraculos, după ce a fost declarat mort la naştere. O asistentă a observat după opt ore că se mişcă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: