Anchetă a Protecţiei Copilului după apariţia unui film de susţinere a PSD. „Vom vedea dacă cei doi copii au acordul părinţilor“

Anchetă a Protecţiei Copilului după apariţia unui film de susţinere a PSD. „Vom vedea dacă cei doi copii au acordul părinţilor“

Clipul de promovare a fost postat pe pagina de Facebook a PNŢCD Maramureş. FOTO Captură Facebook

Un clip electoral de promovare a PSD a fost făcut public pe Facebook joi, 23 mai. În filmare apar doi copii care interpretează o melodie de muzică populară pe acorduri maramureşene şi lansează atacuri la adresa lui Frans Timmermans, candidatul socialiştilor pentru Comisia Europeană. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş s-a autosesizat în acest caz.

Clipul electoral conţine mai multe imagini de la manifestările organizate în cadrul evenimentului „Zilele Maramureşului”. Evenimentul a fost organizat la finele săptămânii trecute de către Consiliul Judeţean Maramureş. Clipul, chiar dacă nu a fost unul la comanda PSD, după cum afirmă Codrin Ştefănescu, a fost postat pentru prima dată pe pagina de Facebook a PNŢCD Maramureş, şi mai apoi distribuit de către Doru Dăncuş, preşedintele organizaţiei. Iar comentariile nu au întârziat să apară.
 
„Ruşine să vă fie! Aşa se face politică, cu copii?”, a scris unul dintre privitori.

„PROSTITUŢIE politică folosind minori. Ticăloşilor nu aveţi nimic sfânt, numai interesul personal şi pentru asta sunteţi în stare să călcaţi şi peste cadavre. La VOT putem scăpa de aceşti ticăloşi din PSD şi ALDE care FURĂ şi fac mult rău României şi românilor cinstiţi prin comportamentul lor de borfaşi, iar la referendum DA ca să scăpăm de aceşti ticăloşi, infractori şi impostori din politica românească. Doamne ajută şi dă MINTE limpede la vot!”, a mai comentat un utilizator.
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş s-a autosesizat 
 
Potrivit articolului 22 din Legea 272/2004, participarea copilului în vârstă de până la 14 ani la dezbateri publice în cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimţământul scris al acestuia şi al părinţilor sau, după caz, al altui reprezentant legal. De asemenea, acelaşi act arată că minorii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice.
 
„Având în vedere videoclipul care circulă pe internet, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş s-a autosesizat. Vom vedea dacă cei doi copii au acordul părinţilor pentru a filma videoclipul. Vom evalua situaţia şi vom stabili dacă au fost încălcate drepturile copiilor”, a declarat Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş.
 
Clipul de susţinere electorală a fost filmat în incinta Muzeului Satului din Baia Mare. La finalul lunii martie, PNŢCD şi PSD au semnat o alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: