500.000 de lei pentru repararea acoperişului Bazinului Olimpic din Baia Mare

500.000
de lei pentru repararea acoperişului Bazinului Olimpic din Baia Mare

Bazinul Olimpic din Baia Mare

Bazinul Olimpic „Gheorghe Demeca” din Baia Mare urmează să intre în reparaţii, după ce a rămas închis vreme de aproape două luni. În cel mai scurt timp urmează să fie organziată licitaţia, pentru ca lucrările la acoperiş să înceapă. Zeci de sportivi nu se mai pot antrena de când baznul a răms închis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Problemele au apărut după furtuna din septembrie, în urma căreia acoperişul clădirii a fost afectat. De atunci, înotătorii care se antenează la Bazinul Olimpic nu au mai putut să se antreneze, motiv pentru care autorităţile s-au mobilizat şi au făcut demersurile necesare pentru alocarea banilor. ”În urmă cu mai bine de o lună, când vijelia care a afectat multe construcţii din Baia Mare, au apărut probleme şi la acoperişul bazinului de înot. În urma discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, respectiv cu ministrul Marius Dunca, dar şi cu secretarul de stat Cosmin Butuza, singura variantă în care puteau să vină în ajutorul Bazinului Olimpic era printr-un transfer intern de bani de la un capitol la altul. Trebuie specificat faptul că MTS nu avea aceste fonduri în buget, iar pentru a face modificările menţionate erau necesare foarte multe avize, cel mai important fiind avizul Ministerului Finanţelor, care s-a primit în cursul săptămânii trecute. Au urmat, apoi, avizele interne ale MTS, iar în cursul zilei de miercuri, ministrul Marius Dunca a semnat rectificarea bugetului şi transmiterea sumei de 500.000 de lei către obiectivul din Baia Mare”, a declarant preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. Acesta a menţionat faptul că instituţia Consiliului Judeţean nu are în subordine DJTS, deci implicit nici bazinul olimpic din Baia Mare, însă fiind o problemă a maramureşenilor şi a copiilor care îşi doresc să facă performanţă în acest sport, s-a implicat personal în rezolvarea acestei situaţii.

Contractul semnat în urmă cu două zile de către ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca aduce suma de 500.000 de lei pentru rapararea acoperişului Bazinului Olimpic ”Gheorghe Demeca” din Baia Mare. Banii au ajuns la Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport a judeţului Maramureş, urmând să fie organizată licitaţia, iar lucrările să demareze în cel mai scurt timp. La conferinţa de presă care a avut loc în cabinetul preşedintelui CJ a fost prezent şi directorului Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare, Adrian Gherghel, care este şi antrenor de înot şi care a adus, în dese rânduri, performanţă Maramureşului atât prin participările sale la diverse competiţii, cât şi prin sportivii pe care i-a pregătit.

 
 
Mai puteţi citi:
citeste totul despre: