Izvoarele cu efecte curative atrag turiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care ajung la Băile Sărata profită de piscinele cu apă cu proprietăţi curative
Cei care ajung la Băile Sărata profită de piscinele cu apă cu proprietăţi curative

Apa cu puteri miraculoase se găseşte la Slănic Moldova, Târgu Ocna, Moineşti, dar şi în comuna Sărata. La bazele de tratament din judeţ pot fi ameliorate afecţiuni reumatice, respiratorii, boli interne, ale pielii sau chiar problemele cardiace.

Printre cele mai căutate destinaţii turistice din judeţul Bacău se numără şi locurile în care sunt amenajate izvoare folosite la tratarea unor boli. Staţiunea Slănic Moldova, cunoscută şi ca „Perla Moldovei“, este unul din primele locuri din ţară în care au fost amenajate baze balneare. Apele bogate în sodiu, sulf, carbon, dar şi alte minerale, descoperite din 1801, sunt folosite în tratarea multor afecţiuni.


În această zonă, sunt oferite tratament şi asistenţă medicală pentru tulburările digestive (gastrite, ulcer, colite, constipaţie), boli metabolice, nutriţionale, dar şi ale rinichiului. Staţiunea este recunoscută pentru cele peste 22 de izvoare minerale. Locurile pitoreşti din apropiere de Slănic Moldova, munţii abrupţi invită la drumeţii.


O altă zonă apreciată de turişti, aflată la doar 15 kilometri de „Perla Moldovei“, este oraşul Târgu Ocna. Salina, dar şi izvoarele minerale de la baza dealului Măgura, amenajate încă din 1888, sunt principalele atracţii. Aici, a fost amenajat Centrul Balnear Parc Măgura Târgu Ocna.


Fonduri europene pentru apele din Moineşti


În urma unei investiţii finalizate în urmă cu doi ani a fost creat un ştrand şi o bază de tratament complexă, care dispune de spaţii de testare medicală, fizioterapie, întreţinere corporală şi cabinete pentru tratarea mai multor boli. „Izvoarele de la noi tratează afecţiuni reumatice şi respiratorii. Vin mulţi turişti, din localităţile învecinate, dar şi din alte locuri din ţară. În oraş şi împrejurimi găsesc spaţii de cazare în hoteluri sau pensiuni, la cele mai mici preţuri“, a spus Floarea Ivanof, primarul oraşului Târgu Ocna.


Moineştiul are toate şansele să reapară pe harta turistică a României, după ce îşi va reamenaja izvoarele din Parcul „Băile Minerale“, aflate în centrul oraşului. Localitatea mai are încă patru izvoare cu efecte curative deosebite, pe dealul Osoiu, la Slatina. Efectele curative ale acestor izvoare sunt cunoscute încă din 1860.


La doar şapte kilometri de oraşul Bacău se află Baza de Spiritualitate şi Tratament „Fericitul Ieremia“ Sărata Băi, care aparţine acum Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi. În afara piscinelor cu apă sărată, spaţiul oferă şi izvoare bogate în sodiu şi magneziu. Turiştii sunt atraşi cu băi sărate la piscină sau în cadă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite