Garderoba de Paşte, la preţul unic de 12 lei

O garderobă completă la „preţ unic“ costă 100 de lei, de zece ori mai puţin decât în mall, motiv pentru care băcăuanii renunţă la „fiţe“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Managerii magazinelor de îmbrăcăminte cu preţ unic din Bacău spun că afacerea merge ca pe roate, mai ales acum, în apropierea Paştelui. „Toată lumea vrea să-şi schimbe garderoba, ori pentru sezonul cald ori de Paşte. În ultimele zile am avut zeci de clienţi. Un punct l-am deschis în septembrie 2009 şi unul în urmă cu o lună şi nu-mi pare rău de investiţia făcută“, a spus Roxana Vâlcu, administratorul a două magazine care vând orice produs la 12 lei.


Ea a mai explicat că băcăuanii se feresc în ultima perioadă să investească sute de lei în haine. „Lumea nu mai are aceeaşi putere de cumpărare ca acum un an. Eu le ofer o garderobă compusă dintr-o geacă, bluză şi blugi la 50 de lei“, a explicat Vâlcu. Tinerii, dar şi băcăuanii de peste 40 de ani, sunt încântaţi de oferta acestor magazine, care tind să ia faţa mall-ului. „Într-adevăr, la mall hainele sunt mult mai ochioase, dar acolo adaosurile comerciale fac ca hainele să fie de zece ori mai scumpe. Nimeni aproape nu-şi mai permite să dea 100 de lei pe o bluză. Dacă vrei să te îmbraci din cap până în picioare trebuie să fii pregătit să investeşti până la 1.000 de lei“, spune indignată Maria Ciobanu, studentă.

Haine luate drept cadou
Mulţi aleg magazinele cu preţ unic, ca o alternativă ieftină pentru a face cadouri. „Am găsit un astfel de magazin cu haine pentru copiii. Orice bluziţă sau sarafan se dă cu 12 lei. Cu 100 de lei o să cumpăr un set de haine pe care le voi da cadou de Iepuraş nepoţelului meu“, a mai zis Irina Enăchiu, o băcăuancă de 30 de ani.

Nici magazinele care vând produsele la mâna a doua nu sunt ocolite de băcăuani. Zilnic ele sunt luate cu asalt de persoane de diferite vârste în căutare de chilipiruri. Ca să-şi diversifice oferta, managerii lanţurilor de magazine propun un preţ diferit pentru kilogramul de haine în fiecare zi a săptămânii. La fiecare şapte zile aduc marfă nouă pe stoc. Astfel dacă lunea, kilogramul costă 15, 9 lei, joi e 7, 9 lei şi sâmbăta 3,9 lei. „În acest fel, ne asigurăm că avem clienţi în orice zi a săptămânii. Ziua cu preţurile cele mai mici e şi cea mai aglomerată. Vin oameni şi din oraş pentru a-şi lua haine, dar chiar şi din localităţile limitrofe“, a mai spus Magda Iancu, angajata unui astfel de magazin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările