SUBIECT CERUT DE CITITORI Sute de persoane au restanţe de iarna trecută la cheltuieli

 SUBIECT CERUT DE CITITORI Sute de persoane au restanţe de iarna trecută la cheltuieli

Dumitru Gheorghiu, din Arad, spune că nu e corect să sufere şi cei care plătesc.

Din această lună întreţinerea va creşte semnificativ, iar administratorii de blocuri se arată îngrijoraţi. Mulţi arădeni sunt restanţieri încă din lunile de vară sau chiar de iarna trecută. Toţi riscă să fie daţi în judecată dacă nu  le achită.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Arad, numărul persoanelor care nu au bani să îşi achite la timp dările creşte de la o lună la alta. Cum peste câteva zile încep să se încaseze banii pentru consumul din luna octombrie, administratorii de bloc îşi fac probleme. Sunt persoane care nu au plătit agentul termic de iarna trecută.

„A început să se manifeste fenomentul restanţierilor, încă din lunile de vară. Îngrijorător este faptul că sunt restanţe de la cheltuielile cu întreţinerea din iarna trecută, care s-au adăugat cheltuielilor din această vară. Majoritatea asociaţilor au început să aibe restanţieri”, a spus Vasile Arion, vicepreşedinte al Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative, dar şi administrator de bloc.Cei care au restanţe evită să se întâlnescă cu responsabilii de bloc sau cu vecinii. „La noi în bloc sunt persoane care nu şi-au plătit de câteva luni cheltuielile. De exemplu, un locatar are 1.000 de lei de plătit din urmă, dar nu vrea să achite şi penalizările. Acest lucru nu se poate, deoarece la fiecare bloc se stabilesc penalizări pentru cei care nu plătesc. Nu este corect faţă de cel care plăteşte la timp”, a spus Dumitru Gheorghiu, de pe strada Cenad.


Ameninţarea tribunalului

Administratorii de bloc spun că după 90 de zile în care cineva nu a plătit utilităţiile, conform legii, trebuie acţionat în judecată. „Asociaţiile de proprietari
dau dovadă de înţelegere şi mai păsuiesc, dar este riscant că debitele se accentuează. Sunt deja multe procese pe rol pentru recuperarea datoriilor. Iarna care se aproprie dă frisoane multor arădeni. În acest moment pe rol sunt câteva zeci de procese. Preţurile la utilităţi, în special la energia termică, sunt de speriat. Autorităţile locale nu s-au implicat în eficientizarea energetică”, a mai spus Vasile Arion.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările