Se lansează un CD cu Muzica Regelui. Acesta cuprinde melodiile preferate ale Majestății Sale

Se lansează un CD cu Muzica Regelui. Acesta  cuprinde melodiile preferate ale Majestății Sale

CD-ul va fi lansat mâine

Curtea Veche Publishing continuă să dezvăluie crâmpeie din viaţa şi gândurile Familiei Regale a României. Astfel, mâine, începând cu ora 14:00, CD-ul cu volum Muzica Regelui, realizat în coproducţie cu Radio România, va fi lansat în Atrium Mall Arad, în prezenţa ASR Principesa Margareta şi a ASR Principele Radu ai României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul face parte din seria de lansări organizate în ţară ce a început cu Bucureşti pe 24 septembrie şi se va continua cu Timişoara, pe 2 octombrie de la ora 16:30. Una dintre locaţiile selectate este Atrium Mall Arad, locul în care invitaţii de marcă se pot întȃlni cu cei mai rafinaţi dintre arădeni, dar şi cu publicul larg interesat de cultura.

CD-ul este lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I, pe care Majestatea Sa o va sărbători pe 25 octombrie. 

Muzica Regelui cuprinde melodiile preferate ale Regelui, poveşti despre cum Majestatea Sa a descoperit aceste compoziţii şi câteva scurte prezentări ale unor personalităţi marcante ale muzicii, totul ca „un omagiu adus muzicienilor care au făcut posibilă această muzică şi Regelui cu minunata sa personalitate, fiind, totodată, şi un gând bun adresat tuturor celor care vor decide să-şi aşeze pe raft acest disc.”
 
Organizatorii spun că după ce veţi citi şi asculta Muzica Regelui, veţi descoperi că muzica a făcut parte dintotdeauna din viaţa familiei regale, iar dincolo de cele 15 melodii se ascund amintiri dragi ale Regelui Mihai I: de la momentele în care învăţa să cânte la pian până la cele în care cunoştea compozitori români valoroşi şi la cele în care muzica îl ajuta să se regăsească pe sine.

 Principele Radu al României povesteşte cum Regele Mihai I îşi aminteşte simfonii impresionante sau orchestre care l-au lăsat cu lacrimi în ochi. Cât de dificil a fost să se reintegreze în societatea românească în timpul comunismului, singurătatea, izolarea simţite. Dar şi modernitatea vieţii de acum, când Majestatea Sa şi Regina Ana a României ascultă CD-uri, privesc pe Youtube şi vorbesc cu Principesele pe Skype.
 
Muzica Regelui, prin poveştile şi piesele selectate, recreează o parte din atmosfera deceniilor trecute: serate muzicale în jurul unui pick-up, muzică clasică, concerte simfonice şi bomboane de ciocolată oferite de Yehudi Menuhin la un prânz la vila sa din Elveţia.
 
Muzica Regelui reprezintă a doua iniţiativă a Familiei Regale de a dezvălui publicului amănunte ce nu pot fi găsite în nicio carte de istorie.

Prima dintre ele, Cartea Regală de bucate a ASR Principesa Margareta a României, publicată în noiembrie anul trecut de Editura Curtea Veche, s-a bucurat de un foarte mare succes, fiind cea mai bine vândută carte a anului 2010.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările